Azok közé tartozom, akinek ez a felület inkább jelent hobbit, mint munkát, így értelemszerűen nem itt töltöm el a napom nagy részét. A legtöbben így vagyunk ezzel, jobb esetben tanulunk vagy dolgozunk a nap nagy részében, mintsem lógatjuk a lábunkat otthon, erre-arra. Gondoltam hát megmutatom, nekem miből áll egy átlagos napom.

5.20

Bizony, minden nap ekkor szól az ébresztőm, az már más kérdés, hogy mindig azonnal fel is pattanok rá. Sajnos be kell vallanom, nem megy az olyan egyszerűen. Nagyon csábító tud lenni ilyen kora reggel a szundi-gomb, amivel elég gyakran ki is bújok az azonnali ébredés alól. Legrosszabb esetben is viszont 6-kor már talpon vagyok, hogy kezdetét vegye a nap.

6.00

Szeretek reggel meginni pár korty vizet, és mivel este is az ágy mellett hagyom az üveget, reggel elég kinyújtanom a kezemet érte. Sokan ajánlják a meleg citromos vizet, nos meleget biztosan nem tudok leszuszakolni a torkomon, a citromosat amilyen sűrűn tudom, beiktatom. Ahhoz, hogy a nap folyamán eleget igyak már reggel el kell kezdenem, ha kimarad ilyenkor, akkor hajlamos vagyok valahogy elfelejteni az egészet és alig iszom pár kortyot. Utána irány a fürdőszoba, szokásos tennivalókkal, mint arc- és fogmosás, stb. Reggel nem szeretek túl sokat bíbelődni az arcmosással, este az időm is több és éjszaka egyébként is kifizetődőbb a részletesebb és mélyrehatóbb bőrápolás. Így csak hidegvízzel megmosom és amennyire lehet, hagyom levegőn száradni. Rakok egy kevés hajolajat a tincseimre, hogy amíg készülődöm finom puha legyen. Utána irány a konyha egy kis vízért vagy valami harapnivalóért, sajnos reggelizni otthon nem nagyon van időm, inkább elviszem magammal, ha van bekészítve. Viszont, ha tehetem készítek magamnak egy finom cappuccinot kúkusztejjel, hogy legyen mit elkortyolnom készülődés közben, és felcsapok a szemem alá egy hidratáló tapaszt, hogy mire a sminkhez jutok, már szép kipihent és hidratált legyen ez a terület.

6.15

Ami még a puha köntösömben, kezemben a forró kávéval (vagy vízzel) kezdődik. Itt jön a szokásos nincs egy göncöm se tíz perces magatehetetlen ácsorgás, mire megszáll az ihlet. Van, hogy két perc alatt jön, és még így is háromszor öltözöm át, mire elndulok – pusztán azért, mert abban az egy órában is képes megváltozni az adott napi hangulatom, amit persze az összeállításom is követ. Amint ez megvan, jöhet a bőrápolás és sminkelés. Gyorsan leszedem a szem alatti tapaszaimat, áttörlöm egy micellás vízzel enyhén átitatott vattakoronggal a bőrömet és felrakom a napvédős hidratálókrémet. Gyors smink, csak a legfontosabbak, főleg ebben a melegben, és kész is vagyok. A kávé elfogyott, a hajam puha, gyorsan felkötöm és indulásra kész vagyok.

7.00

Munkába inkább tömegközlekedéssel járok, egyrészt úgyis dugó van, másrészt sajnos a körúton elég lutri (és drága) az egész napos parkolás. Így viszont van időm a buszon-metrón olvasni, szóval mindig van nálam egy jó könyv, jelenleg a Trónok harca köteteit falom. Szerencsére rugalmas munkaidőben dolgozom, így nem kell pontos időre bejárnom, bár szeretek inkább korán, akár 8 óra előtt beérni, így a délutánjaim szabadabbak. Viszont vannak azok a bizonyos reggelek, amikor az embernek nem sok mindenhez van kedve, pláne korán bent lenni az irodában. Ezeken a reggeleken döntök úgy, hogy nem otthon készítek kávét, hanem kicsit kényeztetem magam és beülök reggelizni valahova egy jó cappuccino mellé. Szóval a bejárás nálam elég változatos, mindenesetre 8 körülre igyekszem bent lenni.

8.00-16.30

Nos, a napnak ez a része a legunalmasabb számotokra talán, hiszen dolgozom, ahol kevés érdekes dolog történik (már ami a munkán kívüli életet értini). Amikor úgy döntünk kiülünk ebédelni a szabadba, ezek a napok a legjobbak. Egy kis mini-feltöltődést és kikapcsolódást adnak a nap folyamán és még a levegőre is kiszabadulunk. Ha pedig pár ötletre lenne szükséged, hogy így nyáron hogyan legyen könnyebb elviselni az esetleges irodai létet, olvasd el ezt!

16.30

Korán megyek, korán jövök – általában. Mivel nyár van elég sok olyan délutánom van, amikor elmegyünk valamerre akár kollégákkal, akár otthonról. Jó idő van, szóval miért ne élveznénk ki? Akár egy csésze kávé, vagy egy pár finom koktél és pletyizés, vagy néha egyedül egy kis window-shopping (nézelődés) belefér az időmbe, mint kikapcsolódás – főleg az agyamnak a munka után.

18.00-

Az, hogy hol töltöm az estéimet elég változó, tekintve, hogy még nem lakunk egy háztartásban M.-mel, mindenesetre szeretem azzal kezdeni az estét, hogy megszabadulok minden kényelmetlen dologtól magamon. Kontaklencse, ékszerek, smink és felkapom a puha, kényelmes, egyáltalán nem fancy szabadidőmet. Általában megvacsorázunk a kanapén valamilyen agykikapcsoló műsor kíséretében, kicsit beszélgetünk, majd legtöbbször megnézünk egy filmet, amin én rendszeresen elalszom. Máskor, ha van időm és energiám, feldobok egy arcmaszkot mindehhez. Ilyenkor esténként van időm írni, kreatívkodni és képet szerkeszteni. A posztok nem aznap, vagy előző éjszaka íródnak, amikor feltöltöm nektek őket, arra biztosan nem lenne kapacitásom, és a kényszerített írást sem szeretem. Azért indítottam a blogot, hogy kiéljem a kreativitásom, nem pedig, mert kötelezőnek éreztem. Szóval, ahogy puffan úgy esik, idő, energia és persze ihlet kérdése, mikor miről írok. Általában ilyenkor esténként van rá kapacitásom, ilyenkor szoktam egy-egy blogposzot vagy Facebook bejegyzést időzíteni másnapra vagy arra a  hétre előre.
Sajnos az esték nagyon hamar eltelnek, én pedig az utóbbi időben nem kimondottan vagyok éjjeli bagoly, így 11 fele már megfürödve, frissen és illatosan  ágyban vagyunk, egy-két rész valamelyik sorozatunkból és már durmolok is.

Ezek az átlagos hétköznapjaim, persze a kivétel erősíti a szabályt (ez az, amiben sose láttam logikát…), nem követek semmilyen szoros agendát és nem tervezem meg napokkal, hetekkel előre sem a hetemet. A különleges alkalmakról pedig úgyis beszámolok itt 🙂

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.