Mindig is szerettem utazni, amikor kicsi voltam, rengeteg helyen jártunk, főleg belföldön jutottam el az ország számos kicsiny szegletébe. Persze külföldről sem maradtak ki élmények, megjártuk Ibizát, aztán pár évvel később a lányokkal Barcelonát is. Voltunk az össes környező szomszédunknál, a Fekete-tengernél számtalanszor süttettem már magam, mégsem untam meg.  Bezzeg most, mikor még több lehetőség állna előttem (főleg anyagi), csak évente egyszer, nyáron teszem ki a lábam az országhatáron túlra. Egészen mostanáig! Idén ugyanis szép kis bakancslistát írtam össze, ami az utazásai(nk)mat érinti – a teljesség igénye nélkül. Persze, nem egy év alatt szeretném látni ezt a sok szép helyet (némelyiket nem először), de nulladik lépésként tökéletes volt egyáltalán leírni, hogy mik is az áhított tervek.

Ahova visszamennék

Ibiza és Barcelona

ibiz

Ahogy már említettem e két gyönyörű és két teljesen más világba bármikor szívesen visszarepülnék. Ibizához köt az első repülésem, míg Barcelona volt az első ereszd-el-a-hajam, csak csajokkal kiruccanás több, mint 10 napra! Mit is kívánhattam volna ennél többet 16 évesen? Nos, azt, hogy még visszatérjek oda. Ibiza pezsgő és színes forgataga, míg Barcelona nyüzsgése és gyönyörű ucái ejtettek rabul elsősorban. Mindkét spanyol város elragadó a maga módján, így ha nem is idén, de még látjuk egymást 🙂  Vivir la vida loca!

Ahol vásárolnék

London

lond

Lehet butaságnak hangzik csak azért meglátogatni egy országot, vagy egy várost, több száz kilométerre, hogy az ember vásároljon, de az Oxford Street mindig is vonzott. Nem titkolt tény a – már elnoymásban élő – kicsit vásárlásfüggő oldalam, így nem csoda, hogy a világ egyik legszebb sétálóutcájában szívesen elvesznék a kirakatot mesés világában. Persze nem csak ez vonz Londonban (nyilván..). Ha már ott vagyok csak megnézném Harry Pottert, az M&M’s 4 emeletes boltját (mondtam már, hogy nem csak a színes ruhásszatyrokra vagyok ráfüggve?), a fehér házakata stetement ajtókkal, a palotát, mindent! Bring the tea!

Ahol kávézót nyitnék

Toscana

tosc

Najó, maradjunk a realitások talaján, az olasztudásom egyébként is ott maradt a ballagásomon az egyenruhámmal együtt. Mindenesetre nagyon vágyom Toscanába is, meleg, napsütés, olasz fagyi, olasz divat, olasz utcácskák és kicsiny települések… Azt hiszem, már csak egy plisszírozott szoknyát kell beszerezeni és leporolni az olaszkönyveimet. Ciao, bella!

Ahol szerelmes lennék

Mauritius

meur

Azon belül is Ile aux Cerfs, Mauritius egy csöpp szigete, amely sajnos (vagy nem) magántulajdonban van, így csak hajóval lehet megközelíteni. Ugyanakkor e pillanatban szebb és romantikusabb helyet el sem tudnék képzelni nászutunknak, mint ezt a kis csodát, csak ketten, teljesen elbújva a világ elől. Fehér homok, égszínkék kristálytiszta víz és a csend, az a kellemes fajta, amit a megfelelő két embernek nem szükséges üres fecsegéssel kitöltenie ilyen idlli helyeken – elég tudni.

Ahol férjhez mennék

Bledi-tó, Szlovénia

bledi

És ha már nászút. Egy jó ideje már téli, késő őszi esküvőről álmodozom, hófehér táj, hófehér ruhában, egy gyönyörű havas erdővel körülölelt kastélyban (mindjárt 6:00, máris kelni kéne? csak még 5 percet…). De igaz, ami igaz, itthon erre vajmi kevés a lehetőség, tekintve, hogy évek óta nem esett úgy igazán rendesen a hó. Bezzeg szomszédainknál, Szlovéniában milyen gyönyörű is egy-egy tél. Nem régen találtam rá erre a mesebeli kastélyra a Bledi-tó lábánál, mondanom sem kell, azonnal beleszerettem. Ha esküvőre nem is (bár minden tőlem telhetőt megteszek majd érte), kirándulni biztosan el szeretnék ide menni a közeljövőben.

A legleglegleg

És ahova mindennél jobban vágyom már: Párizs!

pár

Szerintem mindig is sejtettem, hogy rossz helyre születtem, a lelkelm mélyén szerintem francia vagyok. Ne értsen félre senki, imádom Budapestet és nagyon kevés hely van, amivel felcserélném jelnlegi városom. De a szívem odahúz, noha még sosem voltam. Ami késik, nem múlik, így az idei terveim között ott szerepel a fények (szerelem) városa is, hacsak egy röpke hétvégre is. És most a klisék helyett – persze az Eiffel torony alapkövetelmény, meg a Sacre Coeur is, tudom – következzen, mit is szeretnék igazán: minden ott töltött reggelen egy másik kávézóban reggelizni friss meleg croissainttal és egy habos cappucinóval, esetleg egy apró francia süteménnyel. Piknikezni egy csomó francia sajttal és friss zöldséggel, egy üveg igazi pezsgő és M. társaságában. Végigjárni az összes üzletet a Champes-Elysées-n (igen, mindent) és venni egy valamit (szigorúan egy valamit) Chaneltől. Aztán beugrani a Lafayettebe is, ha már erre járok (innen sem távozhatok üres kézzel ugyebár). Baguettet venni egy igazi péktől, pezsgőt Veuve Clicquot-nál. Mezítláb szenderegni az Eiffel torony lábánál, majd bejárni minél több szűk utcát. Venni, majd le sem venni egy svájci sapkát, loafert húzni vörös rúzzsal, egy kávézóban Vouge-ot olvasni. Csak úgy, egyszerűen: Párizsban lenni!

Tévelyegni emberi dolog, csavarogni párizsi.

Victor Hugo

 200w_d

Persze rengeteg országba és városba el szeretnék még menni, mint Provance, Ausztria eldugott kis hegyi falvai, Svájc, a Pupp Hotel Karlovy Varyban, New York és Los Angeles, Róma vagy Milánó, Ciprus, a Maldív-szigetek, vagy akár Hollandia, Amszterdam és a fagyosabb Norvégia is érdekel. Mégis, a fent említett toplistás helyeimre biztosan eljutok a nagyon nem távoli jövőben. Amen!

Bernadett

Képek forrása: Pinterest

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük