Süt a nap, csicseregnek a madarak, előkerülnek a napszemüvegek és a könnyedebb ruhák is. Tavasszal mindenki felfrissül kicsit, vége a komor, korán sötétedő délutánoknak, nem kell begubózni egy forró teával már délután 5-kor, vidámabbak vagyunk és könnyedebbek. Azonban ilyenkor mindenkinek szüksége  van egy kis megújulásra, kívül-belül egyaránt.

The sun shines, the birds’ chirp, the sunglasses, and the lighter clothes come in. In the spring, everyone gets refreshed a bit, ending in the dreary, early dark afternoon, not having to kick a hot tea at 5 pm, we’re cheerful and lighter. However, in this case, everyone needs some renewal, both inside and out.

 

Belső megújulásként már az is segíthet, ha minden nap kicsivel korábban kelünk fel, időt hagyva a napindító kávéra (vagy teára, kinek mi), beengedjük a reggeli friss levegőt és madárcsicsergést a lakásba, és hozzászoktatjuk magunkat a rendszeres reggelihez. Ebben még nekem is van mit fejlődnöm, sokszor nem marad időm a korai hajrában normálisan reggelizni, pedig nem hiába mondják, hogy ez a nap legfontosabb étkezése. Tapasztalatból mondom, sokkal másabban telik egy napom, ha reggel kellő időt hagyok magamnak a minőségi étkezésre. A legjobb, ha valami teljeskiörlésű gabonával indítjuk a napot, de legalábbis ne fehérliszttel és cukorral agyontömött pékáruval. Zabkása gyümölccsel, tej helyett vízzel vagy növényi tejjel elkészítve, egy pohár friss narancslé vagy zöldtea tökéletes választás lehet, de akár egy pár főtt tojás friss zöldségekkel, teljes kiőrlésű kenyérrel sem rossz. A lényeg, hogy ne cukorsokkal ébresszük fel a szervezetünket, mert két óra múlva olyan éhesek leszünk, hogy még ebéd előtt bedobunk két sajtburgert meg egy fél tábla csokit. Az emésztés beindításához tudom tanácsolni a nap legelső fogásának a citromos vizet – sokan melegen ajánlják, hát én azt még nem tudtam lenyomni a torkomon, de hajrá mindenkinek!

As an internal renewal, it is also helpful to wake up a little earlier in the day, leaving time for coffee (or tea depending on taste) to let the fresh air and birds singing in the apartment and get used to the regular breakfast. In this, I still have what I develop, often I do not have time to have breakfast normally in the morning, though they do say that this is the most important meal of the day. From a misfortune, I say a lot more productive a day when I leave enough time for a quality breakfast in the morning. It is best to start a pot with some full-grain cereals, or at least not with white bread and sugar-baking stuff. Oatmeal with fresh fruit, milk instead of water or vegetable milk, a glass of fresh orange juice or green tea can be a perfect choice, but even a couple of boiled eggs with fresh vegetables, full-grain bread is not bad either. The point is not to wake up our bodies with sugars, because after two hours we’ll be hungry for two more cheeseburgers and half a table chocolates before lunch. To start digestion, I can advise the first catch of the lemon water – many recommend it hot, so I could not push it in my throat, but let everyone go!

Ha már belső felfrissülés, fejben, mentálisan is érdemes kicsit rendet tenni magunkban. Gondoljuk át, miket szeretnénk elérni a következő hónapban, negyedévben, évben. Nem csak az újév alkalmas arra, hogy átgondoljuk a jövőnket, bármelyik másik időszak is tökéletes lehet, a lényeg, hogy igyekezzünk megtartani esetleges fogadalmainkat. Még most sem késő kitűzni egy célt magunk elé, akár például a bikinibody eléréséhez sem, vagy csak a mindennapi mozgás beiktatásához. Nem kell minden délután az edzőteremben izzadnod ahhoz, hogy megmozgasd magad, kezdetnek az is elég, ha busz helyett pár megállót inkább sétálsz (legalább nem kell a tömegben nyomorogni sem). E mellé a heti 3 alkalom rendes edzés azért ajánlott, ezt igyekszem én is rendszeressé tenni mostanában. Válasszatok bármit, ami örömmel tölt el, a lényeg, hogy csináljátok. Én a pilatesre esküszöm, kellően meghalok utána, mégsem utálom meg másnapra. A másik aspektusa a történetnek, milyen célok vannak előttetek? Mit kell érte tennetek, hogyan érhetitek el minél előbb és minél hatékonyabban őket? Segíthet, ha felírjátok őket, ezt később újra elő tudjátok venni, emlékeztetőként vagy megerősítésként is hasznos lehet. A tavaszi napsütés csak segítség a motiváció megtartásához! 🙂

If you have internal refreshment, in your head, mentally, you should make a little order yourself. Think about what we want to achieve next month, quarter, year. Not only is the New Year capable of reflecting on our future, any other period may be perfect, the point is to try to keep our promises. It is still not too late to set a goal for ourselves, for example, to reach the bikini body or even to engage in the early morning movement. You do not have to sweat every afternoon in the gym to move yourself, it’s also good if you’re walking a few stops instead of a bus. Next to 3 times a week, regular training is recommended, and I try to make it regular from spring. Choose anything you are happy to do, the point is to do it. The other aspect of the story, what are the goals ahead of you? What do you need to do to get it as soon as possible and as efficiently as possible? It may help to write them down, we can retrieve it later, reminding or confirming it may be useful.  Spring sunshine is just a help to keep motivation! 🙂

És persze nem árt magunkat rendbe tenni külsőleg sem. Itt a jóidő, elrakhatjuk a téli kabátokat, elő a friss, ropogós tavaszi szettekkel – és a friss, könnyű szépségápolási termékeinkkel is. Természetes, hogy az időjárás változásával változnak a bőrünk igényei is. Nem kell a nehéz textúrájú arckrém, elég egy könnyed hidratáló is, eltehetjük a teljes fedésű alapozóinkat és elővehetjük a könnyedebb, közepes fedésűeket, esetleg BB és CC krémeinket. Ilyenkor, tavasz elején, szeretem átszortírozni az arcápolós polcokat és sminkes fiókjaimat, ami lejárt kukába, amiről még tudom, hogy őszig nem fog, az mehet kicsit hátrébb. A melegebb időre egyszerűsödik az arcápolási rutinom is, de legalábbis a nehezebb termékek helyét átveszik a szellősebbek. A Glamour-napok kíváló alkalom ezek frissítésére, az ott szerzett újdonságokat az Instagram Storyaim között találjátok meg, vasárnap estétől.

And, of course, it does not hurt ourselves to do it externally. Here is a good time, we can cut winter coats, produce fresh, crisp spring sets – and our fresh, lightweight beauty products. It is natural that changes in weather conditions also change our skin needs. You do not have to have a heavy textured face cream, you just have a light moisturizer, you don’t have to put your full-coverage foundations and get the lighter, medium-covered, maybe BB and CC creams. At this time, early spring, I like to re-arrange the facial scrubs and makeup drawers that are over, which I know will not go until autumn, can go a bit back. The warmer time also simplifies the face care routine, but at least the heaviest products are taken over by the older ones. The Glamour Days are a great opportunity to update them and I will put the newbies up on my Instagram Stories, from Sunday evening.

Természetesen mindenki más és más, más igényekkel, így nem lehet ráhúzni senkire egy sémát sem. Az én bőröm leginkább kombinált, helyenként száraz, így szeretek természetes és kímélő termékeket használni. Reggel egy könnyed micellásvíz, egy hűsítő arcpermet és szérum, leheletnyi hidratáló – nem bonyolítom túl. A részletesebb tavaszi bőrápolást egy kis nyereményjátékkal megfűszerezve hozom el, szóval stay tuned!

Of course, everyone has different needs, so you can not draw a scheme for anyone. My skin is mostly combined, sometimes dry, so I like to use natural and gentle products. In the morning, a light micellar water, a cooler face mist, and serum, breathable moisturizer – I do not complicate it. I’ll bring you more detailed spring skincare with a little giveaway, so stay tuned!

 

Lényeg a lényeg: érezzétek a tavaszt, maradjatok frissek ééés… ami a legfontosabb: HIDRATÁLJATOK! Víz, víz, víz, minden mennyiségben. A testetek és a bőrötök is meg fogja hálálni, ha rendszeresen és elegendő mennyiségű vizet isztok. Elő a tavaszi szettekkel, könnyű árcápolókkal és irány a tavaszi megújulás!

The essence of the matter: feel the spring, stay fresh aaand … which is the most amazing: HYDRATE YOURSELF! Water, water, water, all day long. Your body and your skin will also be grateful if you regularly have enough water to drink. Prepare with Spring Sets, Lightweight formulas and go for the Spring Renewal!

 

 

 

Ez is érdekelhet

One thought on “TAVASZI FELFRISSÜLÉS”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük