A rohanós reggelek után este mindenkinek talán kicsit több ideje jut magára, így kicsit én is szabadjára engedem a gondolataimat a témát illetően. A reggeli rutinról már olvashattatok dióhéjban itt, most azonban térjünk át a nap második felére azon belül is a fárasztó munkanapok/ egyetemi tortúrák végére.

In the aftermath of the rushing mornings, everyone may have a little more time in the evening, so I’m just getting rid of my thoughts on the subject. You’ve read the nutshell from the morning routine here, but now, let’s go through the second half of the day, in the end, by the end of busy business days/university tortures.

Részemről a munkanapos verzió játszik, tekintve, hogy több, mint egy éve már nem koptatom az egyetemek amúgy sem túl kényelmes padjait, így jobb esetben a napom fél 5-kor véget ér (legalábbis ami a kötöttségeket illeti). Ha épp nem ülünk be valahova egy munka utáni kibeszélőshowra, vagy nem érzek ellenállhatatlan vágyat a gardróbom bővítésére, akkor fél 6-ra már itthon is vagyok, ahol az első dolgom megszabadulni egyes kényelmetlen női praktikumoktól, úgy mint: melltartó, kontaklencse, magassarkú (az esetek 80%-ában), majd feltűzni a hajam végre, szemüvegbe és kényelmes mamuszkába bújni. MEGVÁLTÁS. És jöhet a jól megérdemelt pihenés, kutyasimogatás, Herold etetés (Herold egy agáma és tücsköt eszik.), egy kis kikapcsoló YouTube-nézés, Instagram pörgetés és minden földi jó, amit valószínűleg ti is csináltok egy fárasztó nap után.

For me, the workdays will play it, considering that I have not been bothered by any of the universities’ uncomforting pads for a year or so, so in the best case, my day ends at 4:30 pm (at least with regard to constraints). If we are not sitting somewhere on a work-out talk show or I do not feel an irresistible desire to expand my wardrobe, I’m home by halfway to 6th, where my first job is to get rid of some uncomfortable women’s practitioners like brassiere, contact lenses, high heels (in 80% of cases) and then put my hair to the end, wearing glasses and comfortable slippers. SALVATION. And you can come to a well-deserved rest, dog grooming, Herold feeding (Herold is a beardie agama and eating cricket, yes, cricket, and you have to catch them .. with clutch;)), a little off YouTube watch, Instagram spin and all terrestrial good, which you probably are doing after a tiring day.

 

Rátérve a cikk eredeti céljára, a hét nagy részében esténként van alkalmam kicsit kényeztetni a bőrömet, megszabadítani a napi kosztól és stressztől, ami kívül belül nyúzza azt. A jelenlegi kedvenc, L’Oreal kétfázisú micellás vízzel és pár vattakorong segítségével először is megszabadulok az egész napos sminkemtől, kész felfrissülés már most! Pedig szeretek sminkelni, egyáltalán nem érzem nyűgnek vagy kényszernek, mégis, egy hosszú nap végén jó érzés lemosni, hiszen egy csomó port is lemosok, ami beleivódott aznap a bőrömbe. A kétfázisú víz tökéletesen leszedi a szempillaspirált is, így nincs

szükségem külön szemfestéklemosóra, bár egyébként sem voltam sose híve ezeknek.

Going back to the original purpose of the article, for most of the week in the evening, I have the chance to pamper my skin a little, to get rid of the daily dirt and stress that it will stretch in and out. With my current favorite L’Oreal biphasic micellar water and a couple of cotton pads, I’m getting rid of all-day makeup for the first time, ready to refresh now! But I like to make a makeup, I do not feel like a fuss or a coercion, but at the end of a long day, it feels good to wash away, since I wash off a lot of dust that drifted into my skin that day. Biphasic water perfectly removes the mascara, so I do not need a separate eye makeup remover, although I have never been a supporter of these.

 

Heti kétszer igyekszem valamilyen maszkkal vagy mélytisztítani, vagy csak hidratálni, frissebbé varázsolni az arcom, így most ilyen napot mutatok be nektek is. Az abszolút kedvencek közé a L’Oreal Pure Clay maszkjai tartoznak – az összes. Ha mélyebben akarok tisztítani a fekete szeneset használom, ha a tisztítás mellett ragyogásra is vágyom a vörösagyagosat, ha pedig például fertőtleníteni és frissíteni szeretnék a zöldiszaposat. Bőrtípustól függően is megtaláljátok őket, bátran ajánlom bármelyiket, ha pedig multimaskoltok, egy tégely több hónapra is elég. Az ára borsosabb a drogériás maszkok tekintetében, de megéri.

 

A másik nagy kedvenc nem is márka, inkább típus, ezek pedig a sheet maszkok, ami magyarul az anyagból készült, egyszer használatos maszkokat takarja. Ezek a legpraktikusabbak, hiszen egyszerűen csak felhelyezzük a hatóanyagokkal átitatott gézlapot az arcunkra és a kellő idő elteltével egyszerűen levéve kidobjuk. Az arcunkba masszírozva a rajta maradt mennyiséget még mélyebben a bőrünkbe juttathatjuk a tápanyagokat, így nem is vész kárba egyetlen cseppje sem. Ha kevés időm van este, csak egy ilyet feldobok, a 20 perc hatóidő alatt pedig belefér egy könnyű vacsi vagy egy rövid YouTube videó is.  A tiszítító maszkokat jobb szeretem fürdés előtt felvinni, ami a gőzben  kifejti a hatását, a sheet maszkokat pedig inkább fürdés után, a még frissen gőzölt bőrömbe bejuttatva a hidratáló anyagokat.

I’ve been trying to keep up twice a week with some kind of mask of deep cleansing, or just hydrating and freshening my face, so I’ll show you that day to you. Absolute favorites include L’Oreal’s Pure Clay masks – all. If I want to clean, I use the black charcoal more deeply, if I want to glow, I use the red one, and for example, if I want to disinfect my skin, I use the green one.  Depending on the type of your skin, you can find them, I would recommend any of them, and if you multi-masking, a jar is enough for several months. Its price is not too cheap for drugstore masks, but it’s worth it. The other big favorite is not a brand, rather a type, these are the sheet masks. These are the most practical ones since they simply put the gauze pad on the face with the active ingredients and simply throw it off after a while. By massaging it in our face, the remaining stuff can be fed into the skin even more deeply, leaving no drops in it. If I have a little time in the evening, I’m just dropping one, and in a 20-minute-long period, I can have a light lunch or a short YouTube video. I prefer the cleansing masks before bathing, which exerts its effect in the steam, and the sheet masks even after bathing, to my freshly steamed skin.

 

Maszkkal vagy a nélkül, de irány a fürdés. Habfürdőzni bár nagyon szeretek, inkább hétvégékre tartogatom őket, mivel a hétköznapok során túlságosan is belepunnyadnék, majd két óra múlva kapkodhatnék, hogy hogy elment az egész estém…Szóval egy kényelmes tempóban folytatott zuhany tökéletesen ellazít és megteszi a hatását, de állva csak-csak nem szöszmötölök el két órát. Arcmosáshoz több terméket szoktam váltogatni a bőröm állapotától függően: ami állandó, az a két-három naponta történő radírozás, melyet a Hymalaya barackos vagy diós arcradírjával végzek, ez gyengéd eléggé, hogy ne sértse fel a bőrömet, mégis rendesen tisztít. Ha nem radírozom, akkor a L’Oreal rózsakivonatos arclemosóját vagy a problémás bőrre való La Roche Posay géljét használom. Előbbi elegendő a “jobb napjaimon”, amikor tökéletesen elégedett vagyok a bőrömmel, míg utóbbit a nehezebb napokon, vagy a hónap “bizonyos” napjain használom az esetleges kipattogásaimra. A mély és alapos tisztításhoz arctisztító kefét használok, ami  a pórusok mélyéről is eltávolítja a napi szennyeződéseket, érezhető a különbség a kézzel és a kefével történő arcmosások között.

With or without a mask, but heading for bathing. If I like to have a bath, I prefer to spend them on weekends, as I would be overwhelmed during weekdays and after 2 o’clock I could swallow that I had gone all night … So a shower at a comfortable pace relaxes and does its job, I just do not blush for two hours. For facial scrubbing, I use a variety of products depending on the condition of my skin, which is constant, the two or three daily irrigation treatments I make with the Hymalaya peach scrub, it is gentle enough not to damage my skin, but it does clean it properly. If I do not rub it, I use L’Oreal’s rose-infused face wash or La Roche Posay’s gel for problem skin. The former suffices to “my right days” when I’m perfectly satisfied with my skin, while the latter is used on the heaviest days or the “certain” days of the month for my bouts. For deep and thorough cleaning, I use a cleansing brush that removes daily dirt from the depths of the pores; there is a difference between hands and brushes.

 

A gyors zuhany után jöhet az izgi rész, a tényleges ápolás. Esténként, mivel több időm is van, jobban el tudok mélyülni benne, így kicsit több terméket és azok jótékony hatását tudom a bőrömbe juttatni. A sort a Vichy hámlasztó tonikjával kezdem, ami nem csak felfrissít, de reggelre babapoposi puhaságú arcot varázsol, az elhalt hámsejteket eltávolítja, ezáltal egészségesebb és ragyogóbb kinézetet kölcsönöz. Ez után valamelyik La Mia Natura arcpermetet használom, ezek hűsítőek és a pórusaimra is abszolút poziív hatással vannak, sokkal kisebbek már pár hét használat után. Ezek igazából a nap bármely szakában használhatóak, akár smink előtt vagy után is, hidratálóba vagy szérumba keverve, én mégis jobb szeretem külön használni, de akkor nem spórolok velük. Amíg beszívódik, jöhet az ajakradír és ajakbalzsam, pár korty víz, mert a hidratálás nem elfelejtendő este sem 😉 Amennyiben a sheet maszkot választom, ez az a pont, amikor felteszem azt, amíg hat, bármilyen teendővel lehet haladni, olvasni, mosogatni, enni, filmet nézni – bármit, nem a maszk fog megakadályozni benne senkit 🙂

After a quick shower, you can come up with the excitement, the actual care. In the evenings, as I have more time, I can deepen in it so I can bring a little more product and beneficial effect to my skin. I start the line with Vichy’s exfoliating tonic, which not only refreshes, but in the morning it spells the face of a smoothest and softness, removes the dead cells, giving it a more complete and brilliant look. After that, I use one of the La Mia Natura face mists I’ve mentioned during the morning routine. They can be used at any time of the day, either before or after makeup, mixed with a moisturizer or serum, but I prefer to use it separately, but in normal quantities. As soon as it sucks, the already known lip scrub and lip balm can come in, a few sips of water, because moisturizing is not a forgetful thing at night eider;) If I choose the sheet mask, this is the point when I put it on, while you can do whatever you want to do, read, wash , eat, watch movies – anything, not the mask will prevent anyone 🙂

Következő lépésként jöhet a The Ordinary C-vitaminos széruma. Amióta ezt használom, komolyan látok változást az arcbőrömön. Ragyogóbb és feszesebb is lett, igaz az első két-három alkalommal kicsit csípi a bőrt, de hamar hozzá lehet szokni. Nagyon kevés is elég, mert elég folyékony, egy körömnyi elég az egész arcomra, így bár elég kicsi kiszerelés, több hétig is kitart. Ennek kell egy kis idő, akár 20 perc, mire teljesen felszívódik és bevallom, nem mindig használok utána hidratálókrémet, sokszor fújok még egy kicsit valamelyik arcpermetből és kész is vagyok, viszont mindenképp várjatok, mielőtt beszívódik, mert zsíros és minden olyan lesz, csak épp az arcotokon nem marad belőle.

As a next step, The Ordinary Vitamin C serum may come. Ever since I used this, I see a serious change in my face. It’s brilliant and tighter, but the first two or three times it’s a little streaked, but you can get used to it soon. Very little is enough because it is quite liquid, a nail-size is enough for my whole face, so although it is small enough to last for several weeks. It takes a while, up to 20 minutes, when it is completely absorbed and confessed, I do not always use a moisturizer, I often blow a bit of a facial spray and I’m ready, but be sure to wait before it sucks  in because it is greasy and everything will be just it will not remain on your face.

És itt jön a kis extra csavar a történetbe. Nem rég kezdtem el ugyan használni, de látványosan jót tesz a bőrömnek: jádeköves roller arcmasszírozó. A szérum bemasszírozásához esténkénti szívesen használom, mellyel nem csak a hatóanyag épül bele jobban a bőrömbe, de egy kellemes arcmasszázst is adok magamnak. Hivatalos leírásában megfiatalítja az arc- és a nyak bőrét, az arc karcsúbb és fiatalabb lesz tőle. Nos, gimnázium első osztályába már nem vennének fel, azonban valóban feszesebb lett a bőröm, kicsit rugalmasabbnak is érzem, de ha másért nem, a mini-spa élményért mindenképpen érdemes volt megvennem. Ezzel a kis eszközzel nagyon szépen és kényelmesen bemasszírozható bármilyen szérum, felpezsdíti a hajszálereket, ezáltal teltebbnek és életteltelinek mutatja az arcbőrt. Ez az 5 perc extra beilleszthető akár az esti hírolvasás mellé is, megéri rászánni az ilyen kis mini-szeánszokra az energiánkat.

Ebből a kis csodatermékből rendeltem még egyet, melyet egy lelkes követőmnek szeretnék kisorsolni. A részleteket megtaláljátok az Instagramomon a legutolsó kép alatt. Kövessétek az utasításokat és május végén kisorsolom köztetek az egy darab jádeköves arcmasszírozó kézi készüléket 🙂

And here comes the little extra in the story. I started using it for not a long time, but it makes my skin good looking: a jade roller. I use the barrier to squeeze the serum in the evening, which not only adds the active ingredient to my skin, but I also give a pleasant face massage. In its official description, it rejuvenates the face and neck skin, the face will be slimmer and younger. Well, I would not have to go to the first class of the high school, but I felt really firmer, I felt a bit more refreshing, but at least, it worth paying for the mini spa experience. With this little tool, any serum can be easily and comfortably blend into the skin, thus showing the skin full and full of elasticity. This 5-minute extra can be added even to the evening news reader, and it is worth taking this small mini-seance to our energy.

Bátran szeretnék most Estée Lauder szavaival élni: Nincs csúnya nő, csak lusta. Ne legyetek lusták, ez az egész metódus nem vett el több időt az életemből, mint összesen bruttó 1 órát, de közben vacsoráztam, megnéztem egy-két videót, ami a kikapcsolódásomat szolgálta, tettem az ápoltságomért, foglalkoztam a kiskedvencekkel és nem utolsó sorban szántam magamra 1 órát a napomból, ami nem olyan sok, ha belegondolunk, mennyi időt szánunk teljesen felesleges dolgokra, amik bosszankodással, stresszel, értelmetlen dolgokkal telnek el. Így máris nem tűnik olyan soknak, ennyit igazán megérdemlünk! Fel a lábakat, keverjetek egy Cosmót és igenis hagyjatok magatokra elég időt – ha mást nem, legalább heti egyszer rendesen.

I would love to live in the words of Estée Lauder: No ugly woman, just lazy. Do not be lazy, this whole methodologist has not taken more of my life than a total of gross 1 hour, but I did have dinner, watched a couple of videos that served my relaxation, I spent time with my doggies, I was dealing with the pets, and last but not least, I spent 1 hour from my day for myself, which is not so much when we think about how much time we spend on totally unnecessary things that go away with annoyance, stress, and meaningless things. So it does not look so much that we really deserve! Up the legs, mix a Cosmo, and leave enough time for you – at least once a week.

Ha szeretnétek otthoni spa- és énidő bejegyzést, ne felejtéstek el lájkolni ezt a posztot vagy megírni kommentben.  Ti szoktatok időt hagyni a regenerálódásra és a napi stressz-levezetésre? Írjátok meg kommentben hogyan.

If you want a home spa and self-timer entry, do not forget to like this post or write a comment. Do you spend time on regeneration and daily stress management? Write a comment how.

Bernadett

 

 

A nyereményjáték részleteit itt találod: https://www.instagram.com/bernadettefazekas/

A játék vége: 2018. május 31. 00:00, a nyertest privát üzenetben fogom értesíteni 2018. június 1-jén. Sok szerencsét mindenkinek!

Nem szponzorált tartalom, a képek szerzői jogvédelem alatt állnak.
Follow my blog with Bloglovin

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük