Úgy döntöttem indítok egy mini sorozatot a blogon az engem inspiráló filmes, sorozatos karaktereknek, színésznőknek szentelve. Legfőképp azt szeretném bemutatni ezzel, hogy kedvenc filmbeli szereplőink miként hathatnak ránk a hétköznapokban, miket leshetünk el és ültethetünk át a saját életünkbe, ruhatárunkba, miből okulhatunk inkább mások kárán, mint a sajátainkon. Remélem nektek is tetszeni fog, szívesen várom a visszajelzéseket majd, illetve akár ötletet, kiről olvasnátok szívesen, mint inspiráló karakter? Nem kizárt, hogy sok közös pontunk lesz 🙂

Ki ne látta volna – még, ha nem is szerette – a Szex és New Yorkot, szerintem senki. És ki ne imádta volna a ruhákat, Manolokat és egyéb gyöngyszemeket? Na ugye, hogy mindenki! Mai napig meg tudom nézni úja és újra az egész sorozatot, és hiába ’90-es évek, mai napig képes inspirálni minden egyes rész. Nem csak mentálisan, sokszor az életkörülményekben, de a hétköznapi összeállításaimban is. Azt hiszem általában a nőknél Carrie Bradshaw az abszolút favorit, nos nálam azért nem mindig, elég sokszor ment az agyamra a sok rinyálásával (bocsi csajok). Stílusban valóban vele tudtam leginkább azonosulni, az élethez való hozzáállásával már kevésbé. Kivéve mondjuk néhány gondolatát, mint:

Na de elsődleges célom most az öltözködésre fektetett hangsúly, szóval lássuk csak, mit is lehet ellesni Carrietől:

Hogy a fehér ing igazi aduász

Nem kell több, csak egy fehér ing – lehetőleg a pasidtól kölcsönbe -, egy öv et voilá! Instant szexi és izgalmas összeállítás (jó, munkába azért húzz fel egy nadrágot is alá). Ha nem is pont egy Hermés övvel és nem is pont csak ilyen lengén, de bármikor szupergyors mentőötlet lehet a hétköznapokon egy egyszerű fehér ing, amit deréktájt átkötött övvel könnyen izgalmassá varázsolhatunk. Nekem is számos fehér ing sorakozik a gardróbban, egyik sem egyforma, mégis mindegyik sima fehér. Szuper variálható, szexi és nőies darab, ha még nincs, feltétlen szerezzetek be egy hozzátok leginkább passzoló fazonból – legalább kettőt!

Hogy a maszkulin is lehet nőies

Ma már nagyon összefolynak a különböző stílusok, nőies férfias és férfias nők, tele velük az utca. Ugyanakkor egy férfias darabot is lehet nőiesen hordani és fordítva. Mi nők elég sokszor választjuk a kényelem helyett a divatot, de nem kell ennek mindig így lennie. Egy bő blézer például nem szorít, nem vág be, nem nyom, stb., mégis jól variálva a többi ruhadarabot, nőiesek és könnyedek maradhatunk benne. Vagy például a most fénykorát élő Oxford cipők. Kifejezetten férfias darabok, amiket rafinériával és kreativitással máris tudunk úgy kombinálni, hogy az megmaradjon a feminin oldalon. Ezt sokszor láthattuk a sorozatban is, Carrietől a kedvenceimet hoztam el, de erre talán jobb példa lenne Miranda, aki alapból kicsit kilógott a lányok közül fiúsabb, lazább stílusával. Hiszen nem kell mindenkinek mindennap magassarkúban topognia, ne igaz? 🙂

Hogy a fekete feketével és egy kis feketével … mindig nyerő!

Mondjuk, Anna Winthour nem így gondolja, sebaj, azért mi ne mondjuk le az örök klasszikus talpig fekete összeállításokról. Hiszen vannak napok, amikor se kedvünk, se kreativitásunk nincs kilépni azon az ajtón, szóval inkább választjuk a biztos pontot, az örök megbízható fekete darabokat. Ebből is ki lehet hozni a maximumot, csupán variálni kell az anyagokat, a fekete árnyalatait (igen, vannak!), hiszen egy tetőtől-talpig egy színű összeállításban a legnagyobb hangsúly azon van, hogyan tudod megtörni az egyhangúságot. Én mondjuk a vidám napjaimon is előszeretettel viselek feketét, abszolút nem a rossz hangulat jeleként, egyszerűen imádom, minden mennyiségben! És milyen jó példákat láthatunk akár Carrinél is, nézzétek csak:

Hogy a rózsaszínnek ereje van

Szerintem sokan vannak, akik nem annyira szeretik a rózsaszínt, bár az elmúlt egy évben igen nagy hangsúlyt kapott a divatiparban főleg a millenialpink óta. Én nagyon sokáig imádtam, aztán nagyon sokáig messziről elkerültem. És most megint egyre több darabért nyúlok az üzletekben. Szerintem a rózsaszín bizonyos árnyalatokban az egyik legnőiesebb szín, szóval lányok, hajrá, bátran nyúljatok utána, ha egy kis finomságra, lágy nőiességre vágynátok aznap. A sorozatban egyébként nagyon sokszor megfordult, nagyon sok árnyalatában, szóval mindenki számára akad inspiráció bőven az ízlésének megfelelően.

Hogy cipőből sosem elég

Csak, ha már nem tudod kifizetni a lakbért, vagy lakást kéne venned, de közel háromét költötted el designer surranókra. Na igen, azért ésszel, lányok. De akkor is, cipőből sosem elég, főleg a szebbnél szebb magassarkúkból! Személy szerint imádom őket, több tucat párom van belőlük, de így sem tudok mindig ellenállni egy-egy új darabnak, ami rám mosolyog a polcokról. Persze nem csak magassarkú, legyen szó szinte bármilyen lábbeliről, elcsábulok. És ki lenne a legjobb példa rá, hogy cipőkből nem elég? Hát persze, hogy Carrie. Itthon mondjuk elég kevesen engedhetik meg maguknak a Manolokat és hasonló csodákat, de a stílus nem pénz kérdése, nem kell mindenkinek a legújabb high fashion darabokban pompáznia ahhoz, hogy jól érezze magát (és jól nézzen ki). Szóval, ha nem a megélhetésetek forog kockán, miért mondanátok nemet egy pár új csodára?

 

 

 

Hogy Párizs a legcsodásabb hely!

Emlékeztek, amikor Carrie az ‘orosszal’ Párizsba ment? Nem volt egy happy end, az összeállításai viszont annál inkább! Amúgy is imádom Franciaországot és Párizst, a francia nők stílusát, szóval nekem a kedvenc epizódjaim közé tartoztak ezek. Lehet, hogy én gondolom így, nem tudom, de amikor a párizsi jelenetek voltak, az egész stílusa megváltozott kicsit, felvette azt a tipikus francia sikket, az összes ruha ámulatba ejtett és csak még inkább meg akartam látogatni hőn áhított városomat. Azt hiszem Párizs ezt hozza ki mindenkiből, aki odamegy. Belőlem legalábbis biztosan, akár itthon is. Ezek után a részek után sokszor éreztem késztetést reggelente hasonlóan utcára lépni, de azért ez itthon érdekes lett volna:

 

Ki szereti még a Szex és New Yorkot? Ki a kedvenc karakter?

A következő részben egy szintén népszerű karakterpáros egyikével jövök majd, kitaláljátok kiről van szó? Várom kommentben az ötleteket 😉 Ha pedig tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el lájkolni és megosztani barátaiddal sem.

A képek forrása: Pinterest

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük