Ebben a részben egy talán még szélesebb körben elterjedt és szeretett (vagy nem) karaktert hoztam hétköznapi inspirációként. A szőke ciklon szerintem egészen megosztó volt annak idején, amikor a sorozat futott, de saját köreimből ítélve, mégis ő volt a népszerűbb. És elvileg a sorozat szempontjából is körülötte forgott ugyebár minden. Arról, hogy kire gondolok a címből már rájöhetettetek, szóval nézzük, milyen inspirációkkal szolgálhat nekünk az Upper East Side szőke hercegnője: Serena van der Woodsen.

Egyébként én Blake Livelyt is imádom, az életben is hasonló stílusjegyek köszönnek vissza, mint sorozatbeli karakteréről, de egyébként is ő azon kevés sztárok ( de útálom ezt a szót) közé tartozik, akik megmaradtak a realitás talaján, nem hivalkodóan, nem botrányokkal telve és úgy egyébként is, szépen élik az életüket Ryannal. Szóval kábé szöges ellentéte filmbéli karakterének, a botrányokról és sokszor züllött életmódról elhíresült Serenánank. Persze, az évadoksorán finomodik és szolídabb  lesz, csak néha-néha tévelyeg el, de én pont így szerettem. És, hogy mit leshetünk el tőle?

Hogy a  szürke nem unalmas

Sokan gondolják szerintem, hogy a szürkétől ők is szürke kisegerek lesznek, meg hogy öregít, meg hogy unalmas is. Tény, hogy nem mindenkinek áll jól, de szerintem csak még nem találták meg a hozzájuk illő árnyalatot. Mivel ennek is, mind minden színnek, vannak különböző árnyalatai (legalább 50, mint tudjuk 😉 ). Ha megtaláltátok a hozzátok illő tökéletes árnyalatot, akkor el sem fogjátok engedni, mert igenis lehet izgalmas a szürke is, akár más színekkel, akár önmagával kombinálva. Lehet játszani a saját árnyalati között, vagy a textúrákkal a monokróm szetteknél, de például mélykékkel vagy rózsazsínnel, fehérrel és feketével is jól mutat. SZóval irány megkeresni a saját szürke árnyalatod;)

Hogy az élénk színektől sem kell félni

És ezt pont én mondom, tudom, aki nem igazán szereti őket, sőt… sikítófrászt kapok az ultraszínes cuccoktól. Viszont néhanapján én is szeretem feldobni a dolgokat egy-egy élénkebb darabbal, még ha nem is az egész összeállításban, de kulcsdarabként megfordulnak ilyenek is nálam. Aki viszont szeret színesen öltözködni, és nem 70%-ban fekete, 25%-ban fehér darabokból áll a gardróbja, mint moá,  annak bátran ajánlom inspirációként Serena színesebb szettjeit. Ügyesen játszik a mintákkal és a színekkel is, még én is ritkán mondtam ezekre, hogy túl sok. Aki nem fél kilépni a komfortzóónájából, nézzen szét a szőkeség  virtuális gardróbjában 🙂

Hogy a poncsót alulértékelik

Régebben, bevallom többet hordtam, mint az elmúlt években, de még mindig időtálló darabnak tekinthető a poncsó. Persze ez is egy olyan darab, amit nagyon el lehet szúrni, és nagyon sok helyen el is szúrják. Vagy sokan ebből sem olyat vesznek fel, amik előnyösen állnak az emberen, szóval van poncsó és van poncsó. Különleges darab, ha az ember lánya ügyesen válogat, és ügyesen játszik a kiegészítőkkel vele, például egy hangsúlyos övvel derékban átkötve. Praktikus és kiemelkedő darabja lehet egy-egy összeállításnak, ha ő kapja  főszerepet és mondjuk nem lógnak rajta rojtok, mint az indiánokon. Szóval itt is csak azt tudom mondani: ízléssel és extrékkal csínján kell bánni, de egy klasszikus szabású meghálálja a keresésébe fektetett energiát. Serenán számos alkalommal láthattunk szebbnél szebb, nőies darabokat, amiket általában egy hnagsúlyosabb övvel fogott össze, így az alakját sem torzította vagy rejtette el.

Hogy egy jó blézer életmentő

A blézer alapból egy kulcsdarab például az én gardróbomban is, szép számmal megfordulnak. Elegánsak és csajosabbak, lazábbak és kifinimultak is. Egy jó blézert megtalálni, ami majd éveken át, meetingeken, felvételiken, hivatalosabb eseményeken, vagy akár egy formálisabb hétköznapon jó barátod lesz, nem könnyű feladat megtalálni. Viszont nem is lehetetlen, ahogy említettem, én már több darabbal is szoros viszonyt ápolok.Egy lazább összeállítást egyszerűen formálisabbá tehet, de egy hűvösebb tavaszi reggelen is csinosabb, mint egy sima kardigán. A fenti képre a legjobbjait válogattam össze, de rengetegszer viselt valamilyen blézert. Az én személyes kedvenceim itthoni viszonylatban a Mango darabjai, minőségiek és csinosak is, de találtok különlegesebb darabokat pl a Zarában is.

Hogy viseljünk több szoknyát, ruhát

Nők vagyunk, még ha a mai világban ennyire össze is mosódtak a nemek és a szerepek. És lévén nők vagyunk, igenis többet kéne nőiesebb darabokat viseljünk, néha otthon hagyni a kényelmes és tuti biztos famerünket, hogy kicsit lássák azokat a virgácsokat is, ha már annyit dolgozunk rajtuk, nem? Egyébként, ha rákaptok az ízére, nem is nagyon fogtok visszatérni a farmerhez, és még a kreativitásotoknak is jót fog tenni, hogy reggelente kitatlájátok, ma melyiket mivel párosítsátok. Egy magassarkúval pedig nem elég, hogy közszemlére teszitek a lábatokat, de ki is tudjátok emelni őket. Nyilván azért nem árt megtalálni itt is a hozzátok legjobban passzoló fazonokat, illetve arra is érdemes figyelni (főleg, ha irodai dress code-hoz vagytok kötve), hogy ne legyen extra rövid darab, pláne ne magassarkúval, mert nagyon könnyen közönségessé válhattok. Serenától pedig szép számmal láthattunk szoknyás/ ruhát összeálíltásokat, kifejezetten nőies stílusjey jellemezte, még akkor is, ha sokszor igen csak kurta darabokban grasszált. Azért nem árt szétnézni a sorozat képei között, sok kreatív outfitet sikerült összedobniuk neki szoknyatémában.

Hogy sosem lehetsz túlöltözött (vagy túledukált)

És egy icipicit érintve az előző pontot, nem csak hogy többször kéne szoknyát vagy ruhát választanunk a hétköznapokra, de néha nem árt, ha kicsit felsőbb szintekre visszük az összeállításunkat. Hogy Oscar Wildeot idézzem:

You can never be overdressed or overeducated.

Nem azt mondom, hogy báli ruhába, vagy haute couture darabokba kéne elfogyasztani a reggeli kávénkat a közeli kávézóban, de néha nem árt, ha kiöltözik az ember csak azért, mert épp szerda van. Egyébként a közérzetetek is feldobja – tapasztalat -, ha így mentek utcára, higgyétek el, érdemes kipróbálni párszor. Aki nem annyira bevállalós, annak azt is tudom ajánlani, hogy egy igazán különleges fehérneműszettet válasszon aznapra, már ez is hatalmasat dob az aznapi lelkesedésen, még ha csak ti tudjátok is, mi van a ruha alatt 😉 (És este a párotoknak is kellemes meglepetés lesz). Az idézet másik felét tekintve pedig, igenis fontos, hogy képezzük magunkat, és ha mást nem is, de legalább olvasással tájékozódjunk és fejlesszük önmagunkat. Még mindig nagyon sok a megbélyegzés a társadalomtól, hogy egy nő vagy szép és csinos vagy pedig okos és értelmes. Mutassuk meg, hogy igenis lehetünk MINDKETTŐ!

Hamarosan elvileg jön a sorozat filmes veziója is, nagyon kiváncsi leszek, mi lesz a történeti szál, ki tér vissza és milyen új ruhakölteményekkel rukkolnak elő.
Titeket érdekel a film? Szerettétek Serenát vagy inkább Blair-pártiak voltatok? Szívesen várom a véleményeteket, a következő részben pedig talán a másik Upper East Side-i hercegnő is szerepet kap.

Képek forrása: Pinterest

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.