Itt a nyár, 40 fok van, egy laza blúz is tehernek számít, mind e közben pedig mi, dolgozó nők, be kell, hogy érjük egy jobb esetben légkondicionált irodával. Egyéb körülmények között is hajlamosak lehetünk belassulni a szürke hétköznapokban, amikor csak egyik napról a másikra túl élünk és nem élünk, hiszen a mókuskerék úgyis előről kezdődik másnap reggel. De nem muszáj, hogy így legyen, így hoztam pár tippet, hogyan is lehet nem csak túlélni, de megélni a mindennapokat.

Summer is here, 40 degrees, a loose blouse is a prison also, and in the meantime, we, working women, need to get in a better case with an air-conditioned office. In other circumstances, we may be inclined to settle down in the boring everyday days when we only survive and do not live, since the squirrel wheel starts to start next morning. But it doesn’t have to be this way, so I’ve put a few tips on how to live it and not just to survive on everyday things.

Így nyáron talán még egyszerűbb megszínesíteni kicsit a hétköznapokat, hiszen a nap is korábban kel fel, így már a reggeli kávé közben járhat át az a kellemes meleg is. Ha teheted, ülj ki a teraszra a napindító feketével, még a köntösödbe burkolózva, smink nélkül, kócosan és élvezd az arcodon a meleg napsugarakat. A kora reggeli feltöltődés garantált. Egy extra tipp, bolondítsd meg a kávét valami kis aprósággal, amitől még jobb kedved lesz, én néha napján két kocka fehércsokoládét dobok a bögre aljára, ami egyből megolvad, ahogy a frissen őrölt kávé ellepi, cukor sem kell bele, mégis sokkal intenzívebb íze lesz. Hideg kókusztejjel készítve egészségesebb és hamarabb fogyasztható, ha csak 10 percetek van a miniszeánszra.

So in summer, it is even simpler to tame the weekdays, as the sun rises earlier, so you can enjoy the warmth of it during the morning coffee. If you can, sit out on the patio with the black miracle, wrapped in your robes, without makeup, withmessí hair and enjoy the warm sunbeams on your face. Early morning refreshments are guaranteed. An extra tip to spice up the coffee with some little things that will make you feel better, sometimes I roll two dice of white chocolate to the bottom of the mug, which is melting through just as freshly ground coffee, you don’t need sugar, but it will have a much more intense flavor. Making with cold coconut milk is healthier and quicker to drink if you only have 10 mins in your mini seans.

A reggeli kávéval lendületet kapva a készülődés is könnyebb, higgyétek el. Viszont ilyen melegben felesleges órákat bajlódni akár a hajjal akár a sminkkel, először is úgysem marad a helyén estig, másodszor pedig kinek van kedve óránként igazgatni, nem? Egész nap jobban fog esni, ha csak egy leheletnyi színezett hidratálót dobsz fel alapozó helyett, a hajadat pedig formázás helyett hagyod levegőn száradni és egy kevés tengeri sós permettel, a kezeiddel formázni. Azzal, hogy nem kell napközben arra figyelned, hogy elfolyt-e az arcod, vagy, hogy begöndörödött-e az órákig vasalt hajkoronád, sokkal egyszerűbb lesz arra figyelned, hogy mi okoz örömöt, mi húz ki a szürkeségből – a tincseid és a szempillaspirálod óránkénti elenőrzése biztosan nem.

With the morning coffee, you get a boost, preparation is also easier, believe me. However, in such a heat, it is unnecessary to bother with the hair or the makeup, for the first time it does not stay in place until the evening, and secondly, who wants to manage it every hour, isn’t it? It will feel better all day long if you apply only a few of toned moisturizer instead of a foundation, and let your hair drying out in the air, added a few sea salt spray with your hands, instead of formatting and shaping it. By not having to check your face in the daytime, or whether your hair is crouched for hours, it will be much easier to notice what makes you enjoy that day – checking your tinsel and your mascara hourly certainly not.

Bár a nap nagyrészét a munka teszi ki, bőven marad idő a kikapcsolódásra is hála a hosszú, nyári délutánoknak és estéknek. Adott tehát a lehetőség, hogy munka után beülj a csajokkal (barátokkal) egy vidám helyre, amitől egyből úgy érzed, hogy nyaralsz – ha csak egy estére is. Minél több ilyet tudsz beiktatni a hétköznapokba, annál kellemesebben fog eltelni az a pár hét, amíg végre te is eljutsz nyaralni. Ha pedig idén mégsem tudnál kiszabadulni határokon túlra, csak még inkább feltöltődhetsz a mini-szabikkal, hétvégén elnyújtva akár két napra is a Balaton parton.

Though most of the day is made up of work, there is plenty of time for relaxation thanks to the long summer afternoons and evenings. So you have the opportunity to sit down with the girls (with friends) after work, so you feel like you are having a break – even if just for one night. The more you can enter these into everyday life, the more enjoyable it will take until to finally get your vacation time. And if you can not get out of borders this year, you can freshen up with the mini-holidays and long weekends on the shore of Lake Balaton.

 

Nagyon sokat tud lendíteni a kedveteken és egyébként a kisugárzásotokon is, ha olyan szerelésben indultok aznap útnak, amit teljesen magatokénak éreztek, ami mosolyt csal az arcotokra, és ami akárhányszor belenéztek a tükörbe, egyből ad egy löketet a nap hátralévő részéhez. Ez lehet akár egy kis részlet is, egy csinos cipő, egy szép fülbevaló, vagy akár egy csinos rúzs is. A lényeg, hogy jobb kedvre derítsen és feldobja a hangulatot. Nyáron egy fehér ruha igazi aduász lehet, inspirációnak olvassátok el ezt,  de akár csak a csuklóra kötött selyemkendő is instant upgrade lehet. Vagy szerezzetek be egy klassz szalmatáskát, ami egyből azt a hangulatot fogja árasztani, mintha a strandról jöttetek volna.

It can make you a lot happier during the day and even can help with your confidence if you step out of your house in an outfit which that makes you smile on your face, and every time you look into the mirror, it gives a stroke to the rest of the day. This may be a small detail, a pretty shoe, a pretty earring, or even a pretty lipstick. The point is to get a better mood. In the summer, a white dress can be a real Trump card, reading this as an inspiration, but even just the wrist knitting silk can be an instant upgrade. Or get a cool straw bag, which will make you feel like you’ve come from the beach.

Egy finom ebéd a kollégákkal? Nem is kell több egy kis kikapcsolódáshoz a munka forgatagában. Enni mindenkinek kell, ugyebár, és miért ne tehetnétek ezt meg egy kellemes kiülős étteremben a munkahelyhez közel, ha már ilyen jó idő van? Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy lehetősége van akár egy órára is elhúzni az ebédidejét, és még van is a közelben egy két kellemes hely, az miért ne szabdulna ki arra az órácskára és töltené egy finom ebéddel és jó társasággal? Nos, mi a meleg idő beköszöntével egyre gyakrabban tesszük és hihetetlen jó érzés egy órára kiszabadulni a négy fal közül, majd a meleg napsütésben jeges limonádét kortyolni. Ha nem adatott meg ez az apró luxus, aggodalomra semmi ok, próbáld ki a kiporciózott ebédedet felturbózni kicsit másnapra: vigyél be magaddal egy szebb dobozt vagy akár kisebb, otthoni tányért, egy szép szalvétát és színes szívószálat a citromos vizedhez. Akár már reggel elindulhatsz egy frissítő gyümölcsös vízzel, amibe napközben csak a jeget és a vizet kell pótolnod, de egész napra hidratál majd és jobb kedvre derít, ha belekortyolsz.

A delicious lunch with your colleagues? There is no need more for some relaxation in the job rotation. Everybody needs to eat, right? And why not do this in a nice restaurant near the workplace, if you have such a good time? Those who are so fortunate that they have the opportunity to spend their lunchtime for an hour, and there are still two pleasant places nearby, why not get out of the office and spend a nice lunch and a good company? Well, with the warm weather, we’re getting more and more often, and it’s incredible to feel free for one hour out of the four walls, then take a cold lemonade in the warm sunshine. If you do not have this tiny luxury, there is no reason to worry, try to spice up with some extra your proportionate lunch a little for the next day: bring in a beautiful box or a smaller home dish, a nice napkin and a colorful straw for the lemon juice. Even in the morning, you can bring with you a refreshing fruity water that you only need to replace ice and water during the day, but it will hydrate you all day and make you feel better when you sip of it.

 

Ha mindezek ellenére még mindig úgy érzitek, hogy a szürke hétköznapok ormótlan súlya nehezedik rátok, vegyetek ki egy-két  nap szabadságot és töltődjetek fel valahol messze a várostól, fent a hegyekben  egy újjáélesztő wellness és spa kezelésen, kapcsoljátok ki a mobilotok, és élvezzétek az édes semmittevést. Utána könnyebb lesz visszatérni a mókuskerékbe, és ha pár tippet is megfogadtok, biztosan elviselhetőbb lesz a nyár a négy fal között. Mi például legutóbb egy munka utáni hétköznap (ráadásul kedd, nem is péntek) elugrottunk egy levendula mezőre, közel a városhoz, mégis távol a zajtól. Péntek lévén a lehetőségek tárháza pedig még szélesebbre nyitja kapuit. Ti mivel szoktatok kicsit kilépni a mindennapi megszokásból?

If you still feel that you are on the gray days of everyday life, spend a day or two away from the city, in the mountains above a rejuvenating wellness and spa, switch off your cell phone and enjoy the sweet nothing. After that, it will be easier to return to the squirrel wheel and if you take some of my tips, the summer between the four walls will surely be more bearable. For example, last time after work (on tuesday, not even friday), we get away to a lavender field close to the city, yet away from the noise. On Friday, the range of opportunities will open its doors even wider. What do you do to get out of everyday habits?

Pictures from Pinterest and @Máté Zsidákovits

Bernadett

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.