Válassz: megfősz vagy jól nézel ki? Körülbelül, mint télen, megfagysz vagy Michelin baba leszel? De van az az arany középútnak nevezett valami, amire ha rálépünk, akár még jól is érezhetjük magunkat a bőrünkben a negyven fokban. Az előző bejegyzésben kitértem többek között arra is, hogy ismerned kell a saját stílusod ahhoz, hogy jól érezd magad és nem mellesleg, könnyebben öltözködj fel nap, mint nap. Erről bővebben itt olvashatsz. Ahhoz pedig, hogy nyáron komfortosan érezhesd magad, és úgy tudj felöltözni, hogy ne megfőjj a ruhádban, mellette pedig csinos is legyél, nos, ismerned kell a saját stílusjegyeidet.

 

 

Ha még tanulsz vagy nem irodában dolgozol, ahol meghatározott dress code alapján kell öltözködnöd, könnyebb dolgod van nyáron is, hiszen lazán viselhetsz farmershortot tanktoppal – az már más kérdés, hogy mennyire ízléses, ha az egész tomporod kilátszik belőle. Szóval ez a cikk most inkább azoknak fog szólni, akiknek vagy kötve a keze, vagy csak szimplán jobban szeretnek stílusosabban öltözködni a közönséges helyett.

FARMER HELYETT CHINO ÉS CULOTTE

Egyébként is sokkal nőiesebb darabok, mint az egyszerű farmer, noha nekem is sorakozik jópár az örök megbízható darabból a szekrényemben. Nyáron viszont sokkal kellemesebb, ha nem tapad rád a nadrág, hanem tud szellőzni a bőröd. Rengeteg féle fazon, szín, stílus közül lehet válogatni, mindenki megtalálhatja belőle a neki valót, és szinte minden testalkaton jól mutat, csak szabás kérdése. Megéri beruházni egy két minőségibb darabba, mert egész nyáron jó barátod lehet, ha nem feltétlen szereted (vagy szabad) mutogatnod a lábaidat. Nekem jelenleg ez a mustársárga a kedvencem, a most egyébként is felkapott paperbag-pants fazonból.

FEHÉR BLÚZOK, PÓLÓK ÉS RUHÁK

A fehér ruhákról is írtam már, hihetetlen nőiesek, egyszerűek és bármikor előkaphatóak, ha nem vagy kreatív hangulatodban. Nyáron pedig mindenből jöhet, ami csak fehér! Blúzok, ingek, ingblúzok, pólók ezer fazonban és stílusban, és persze ruhák, vagy ingruhák. Még a legszofisztikáltabb helyen is fel lehet venni egy sima egyszerű fehér, kereknyakú pólót, ha a megfelelő darabokkal kombinálod – például egy elegánsabb cigarettanadrággal és egy vékony blézerrel, magassarkúval. De ott vannak a különleges megoldások is, roskadoznak az üzletek polcain a fodros, zsabós, gyöngyös, megkötős blúzok is, a kínálat szinte végtelen. A melegben pedig nincs is jobb választás, mint a fehér, főleg, ha valamilyen természetes anyagból, például lenvászonból választotok. Én a sárga nadrágomhoz egy áttetsző, apró anyagpöttyökkel és az ujján fodorral díszített Zara blúzt választottam, ami kellően átengedi a levegőt, sejtelmes az anyaga miatt, mégsem tettem közszemlére a bőröm minden négyzetmiliméterét.

 

SZANDÁLOK

Direkt írtam szandált és nem papucsot. Noha nagyon kényelmesek a bebújós, akár ujjközi darabok, lehetnek akármilyen szépek – hagyd őket inkább otthon a kertbe vagy a nyaralásona a tengerpartra. Ha inkább egy összeszedett, stílusos és nőies összhatást szeretnél elérni, azt javaslom, inkább nyúlj a szandálok felé, mintsem a strandra való flipflopok után. Hiába nem gumipapucsot húzol a lábadra, akkor is csattog és pont olyan hatást kelt, mint ha most mennél a halpiacra nagybevásárolni. Elismerem, vannak szép és ízléses darabok is, én is előszeretettel hordom őket hétvégén a kertben vagy a Balaton partján. Rengeteg kényelmes, csinos és szellős szandál közül lehet választani, aki szereti a magas sarkakat, még csinosabb darabok állnak rendelkezésére. Egyébként a cipő az, amivel a legbátrabbak lehetnek az irodai kötöttségben élők is, egy monokróm, akár talpig fekete kosztümös szettet is képes feldobni például egy játékos orgona lila darab. Személy szerint előszeretettel viselek inkább magassarkút, de a rohanós napokon egy ilyen köztes megoldás tökéletes, mint ez a törpe tömbsarkú, halvány bézs szandál. Az arany sarokkal izgalmas, nyitott, így nyáron tökéletes és még az irodai rendnek is megfelel, ha úgy van.

SZÜKSÉG VAN AZ EGÉSZ LAKÁSRA?

Értem ez alatt, hogy nyáron nyugodtan rakd kicsit mélyebbre a totebageket, elő kistáskákkal, mini hátizsákokkal és kézitáskákkal! Nincs szükség három váltásruhára, egy egész fürdőszobai polcra és két napi hideg élelemre minden nap, pláne, amikor a ruhát alig bírod megtűrni magadon, nemhogy plusz húsz kilót cipelni a válladon. Vág, nyom, húz, nehéz, izzadsz allatta..kell ez neked? Ha nem, akkor itt az ideje elővenni kisebb testvéreit, vagy ha még nincs, beruházni egyre. Bőven elég, ha van nálad némi apró a fagyira, egy hitelkártya bármilyen esetre, egy rúzs, egy kis tükör, esetleg némi korrektor, slusszkulcs  (vagy a bérleted) és kész! Főleg nyáron annyi gyönyörű darab közül válogathatunk, nem feltétlen kell a drága designerekre költeni, ha nem szeretnél, a fast fashion üzletekben is végtelen lehetőség van. Ha mégis beruháznál, először nézz szét a magyar piacon!

RÖVIDNADRÁG ÍZLÉSESEN

Nem muszáj hosszú nadrágok mögé bújni akkor sem, ha a kifinomultabb öltözködés híve vagy, számos ízléses, nem közönséges rövidnadrág kapható a boltokban. Ezeknél a lényeg, hogy legalább combközépig érjenek, és ha lehet – és nem szeretnéd, hogy rádfőjjön -, laza szabású, természetes anyagból készüljön. A magasderekúak a legjobbak, egy csinos blúzzal irodakompatibilisek is, és egyébként is nyújtják az alakot, ha betűritek a felsőtöket. Ezekkel biztosan kibírható lesz a kánikula, és a tömegbe sem fogsz beolvadni a sok, szinte öv szélességű (vagy ez ilyenkor hosszúságnak számít?) forrónaci között.

TÚL A RUHÁKON

Persze nem csak öltözködéssel lehet enyhíteni a nyári forróságon és annak túlélésén, de számos más praktikával is. Például készülj fel előre a napra és vigyél magaddal, ha mást nem egy fél literes mentes vizet. Ha kicsit valami extrábbra vágysz, akkor pedig ruházz be egy minőségi tumblerre, amibe a víz mellé friss gyümölcsöket és jeget is rakhatsz, napközben pedig csak a vízfeltöltésről kell gondoskodni.

Vagy hordj magadnál például arcpermetet. Nagyon jól tud esni a fülledt melegben pár cseppje is, kis kiszerelésben pedig az apró táskákban is elfér, nem szükséges a legnagyobbakat magaddal cipelned miatta. Házilag is készíthetsz, ha összekeversz egy rész tiszta rózsavizet 5-6 rész vízzel (ha kevésbé intenzívre vágysz az arány 1:10 legyen).

Ha pedig már végképp nem bírod a hőséget, csak iktass be egy fagyiszünetet!

Bernadett

 

Do you choose to cook or look good? About like winter, are you frozen or you’re a Michelin muppet? But there is something called the Gold Middle Road that we can go to, even feel well in our skin forty degrees. In the previous post, I also mentioned that you have to know your own style to feel good and not just get dressed day by day. Read more here. To make yourself comfortable in summer and get dressed so that you do not stumble in your dress, next to it you will be pretty, well, you have to know your own style.

If you are still studying or not working in an office where you need to dress on a particular dress code, it is easier for you to work in the summer, as you can loosely wear a jeans short with your tanktop – the other question is how stylish it is to have your whole look on it. So this article is about to talk to those who are tied to their hands or simply prefer to dress more stylishly than cheap ones.

CHINO AND CULOTTE instead of jeans

Anyway, they are far more feminine pieces than the usual jeans, even though I even line up from the eternal trustworthy darling in my closet. In the summer, however, it is much more pleasant if the pants do not stick to you, but you can breathe your skin. There are lots of different colors, materials, styles to choose from, everyone can find it, and it looks good on almost everybody, just depends on a cut. It is worth investing in one or two quality pieces because it can be a good friend during summer if you do not want to show your legs. For me, this is a mustardy of my favorite paperbag-pants, which is now trendy as well.

WHITE blouses, shirts, AND dresses

I’ve also written about white dresses, they are incredibly feminine, simple and can be reachable at any time if you are not in your creative mood. In the summer you can come from everything that’s just white! Blouses, shirts, t-shirts in a thousand styles and ways, and of course dresses. Even in the most sophisticated place, you can have a plain simple white shirt with a round neck when you combine with the right pieces – for example, with more elegant cigarette trousers and a thin blazer with a high heel. But there are the special solutions there, the garbage, jagged, pearly, tight-knit blouses on the shelves of the store are slumped, the supply is almost infinite. In the heat, there is no better choice than white, especially when choosing from some natural material, such as linen. I chose a pair of Zara blouses with translucent dots, lightweight material over my yellow trousers, which suffices to breathe air, confident about her material, but I did not pay my attention to every square millimeter of my skin.

SANDALS

I wrote straight sandals and not slippers. Though they are very comfortable with their cuddly or interlaced pieces, they can be as good as they are – leave them home or back to the beach. If you want to achieve a combined, stylish and feminine overall, I suggest you rather strike the sandals other than the flip-flops on the beach. In spite of the fact that you do not have rubber slippers on your feet, it will also clash and have the same effect as if you were to go shopping for the fish market. I admit there are beautiful and tasteful pieces, I also love to spend them on weekends in the garden or on the shore of Lake Balaton. There are plenty of comfortable, pretty and breezy sandals for them who love high heels, even prettier pieces. By the way, shoes are the bravest of those who are in the office and can use a monochrome or even black costume set, for example, a playful organ purple piece. Personally, I prefer to wear a high heel, but on such rushing days, such an intermediate solution is perfect like this little block heals of pale beige sandals. The golden corner is exciting, open, so it’s perfect in the summer and even the office order if any.

DO YOU NEED ALL from HOME?

In summer you can put the tote bags somewhat deeper in the closet and get those summery mini backpacks and handbags. Here is no need for three change clothes, a whole bathroom shelf, and two days of cold food every day, when you can barely dress on your clothes, so don’t spend more than twenty pounds on your shoulder. Cut, pull, heavy, sweat suits..you like to do it with yourself? If not, then it is time to take on smaller sisters of it or if you haven’t, it’s time to invest in one. It is quite enough if you have some coins for ice cream, a credit card in any case, a lipstick, a little mirror, maybe some corrector, a car key (or your ticket) and done! Especially in summer, you can choose from so many beautiful pieces, you do not have to spend a lot on expensive designer ones, fast fashion shops have an endless opportunity. If you are investing, first look at the Hungarian market!

SHORT IN A GOOD WAY

You do not have to hide behind long pants, even if you are a fan of more sophisticated dresses, you can find many tasteful, uncommon shorts in stores. The point here is to reach at least a mid-thigh, and if you can – and you do not want to get it – make a loose, natural material. High-waists are the best, with a pretty blouse for office-compliant ones, and they even give the shape if you’re lettering up. With these, you will be able to withstand the throat, and you will not melt into the crowd between the many, almost belt-length (or, in this case, lengthy) boom.

TOWARDS THE CLOTHES

Of course, not just by dressing can be relieved of summer heat and its survival, but also with many other practices. For example, prepare for the sun and take yourself with nothing other than half a liter of free water. If you are looking for something extra, then put in a quality tumbler that can bring fresh fruit and ice next to the water and you only have to take care of water during the day.

Or just bring a face mist with you. It is very easy to fall into the stuffy heat and a few drops in it, and in small packs, it fits in the small bags, it does not need to carry the biggest ones for you. You can also make one at home if you mix a part of pure rosewater with 5-6 parts of water (if you want less intense the ratio is 1:10).

And if you do not really have the heat, just enter an ice cream break.

 

Photos @Máté Zsidákovits

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük