Nem is én lennék, ha nem vele folytatódna ez a kis sorozat itt a blogon. Imádom Audreyt, bármelyik filmjéről legyen is szó, de a Breakfast at Tiffany’s az egyik legjobb. Lehet, hogy sablonosan hangzik, hiszen szinte mindenkinek ez a favorit a színésznőtől, de sokan közülük szerintem nem látták a többi nagyszerű filmjét, ezért is hangsúlyoznám, hogy csak az egyik – a sok közül. Mivel ez a sorozat legfőképp inspiráció-forrásként szolgál, így ez a legalkalmasabb filmje erre. És hogy miért?

MERT TUDJUK, HOGY EGY FEHÉR ING ÖLTÖZTET

Ezt már rég tudjuk ugyan, de a film nem mai darab, így abban az időben kicsit más hatást keltett – volna, ha kilép benne az utcára. Ott nem tette, ma viszont egy kellő hosszúságú darabbal nyugodtan libbenhettek ki a lakásból, egy csinos övvel átkötve, lapos talpú balerinával pedig a közönséges hatást is elkerülhetitek. Aki nem ennyire bátor, vagy nem szereti a túl lenge holmikat, annak bátran ajánlom most is a fehér ruha változatát, ami egyébként is ruhának lett tervezve. De egy lusta reggelen nincs jobb, mint belebújni a párod pár számmal nagyobb ingébe, kócosan, álmosan …

NÉHA NEM ÁRT EGY KIS BOLONDSÁG

Fiatalság, bolondság, szokták volt mondani, és milyen igaz néha. Mert olykor igenis jól esik az ember lányának, ha nem kell minden formának megfelelni, keretek között, szigorú rend szerint. Amikor önfeledten szaladgálhatsz például az utcán kutyamaszkban. Igaz, ott is furcsán néztek, és egy ilyen szituációban itt is furcsán néznének, de nézd az átvitt értelmét a dolgoknak. Főleg, ha nem szigorú dress codeok alapján kell nap mint nap felöltöznöd, néha engedd el magad és légy egy kicsit gyerek, egy kicsit bohóbb. Ettől még megmaradhatsz stílusosnak, sőt akár elegánsnak is, csak egy kis játékot vigyél a megjelenésedbe – például egy pár Mickey egeres fülbevaló, vagy egy viccesebb feliratos póló, esetleg egy vidám, élénk színű táska, sál, vagy bármilyen kiegészítő.

BALLONKABÁTOT MINDENKINEK

Örök darab, ez nem vitás, bármilyen összeállítást azonnal egy magasabb szintre emel és még kényelmes, praktikus is. Kell ennél több? A filmben a jellegzetes homokszín jelenik meg, a szín, ami tényleg mindenhez passzol és bármikor előkapható. Ha még nincs, mindenképpen szerezz be egyet, ha minőségi és klasszikus verziót választasz tényleg befektetés lesz, mert hosszú éveken át jól szolgál majd bármilyen helyzetben – ha szükség lesz egy vékonyabb kabátra.

FEKETE ÉS GYÖNGYÖK

Mindkettő örök klasszikus, hát még együtt! Audrey itt is megmutatta, hogyan is lehet ízig-vérig nőként viselni a feketét – és a gyöngyöt. És még csak nem is mindig a szokványos módján. Az azóta is ikonikus Givenchy darab tökéletesen mutat a hátul viselt tömör gyöngysorral, és az sem kétséges, hgy a filmnek köszönhető a Kis Fekete Ruha térhódítása. Attól, hogy nyár van, nem kell lemondani a sötét színekről, csupán az anyagválasztásnál figyelj, hogy vékony, légies alapanyagokból válogass. Nem véletlen a LBD kultusza, mert tényleg bármilyen alkalomra felvehető (najó, az esküvő kivételével) és bármivel viselhető, mindenhez passzol. szóval, ha még nincs, irány beszerezni egyet!

A HATALMAS KALAPOKNÁL NINCS JOBB KIEGÉSZÍTŐ

Így nyáron még inkább megállja a helyét ez a kijelentésem, mert nem csak stílusos lehetsz egy kalapban, de a nem kívánt napsugaraktól is megvédi a fejed – és a fényesen csillogó hajfürtjeidet is. Sajnos ma már nem igazán divat egyébként kalapot viselni, pedig egy nagyon nőies darabról van szó, kár érte. De legalább nyáron szabadon viselhettek bármilyen formában, minél nagyobb, annál jobb.

“HISZEK A RÓZSASZÍNBEN…”

I believe in pink. I believe that laughing is the best calorie burner. I believe in kissing, kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.

Ezt a pár sort, mely éppen Audreytól származik, szerintem senkinek nem kell bemutatni. Azt pedig csak remélni merem, hogy nagyon sokan követik ezt a fajta gondolkodásmódot, főleg a mai felgyorsult, elanyagiasodott és elszigetelődött társadalmunkban. Egy csipet boldogság rejtőzhet akár egy rózsaszín ruhában is, nem gondoljátok?

Nem utolsó sorban pedig legyél vidám, boldog, kellően nőies és egy csipetnyit bolond, de azért ne tartsd a cipőt a hűtőben 🙂

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.