Minden reggel legalább két alkalom van mire beérek dolgozni, amikor felidegesítenek, vagy csak felbosszantanak a körülmények. A munkában biztos, hogy napi átlaggal stresszelek valamin, és talán csak az esték azok, amikor nyugodtan hátradőlhetek ezen tényezők nélkül. (kivéve, amikor megtudod, hogy 60.000 Ft-ba fog kerülni a következő fogtömésed – nos ez felbecsülhetetlen és ember legyen a talpán, aki lazán tudja kezelni). Ahogy körülnézek és látom, hallom, nagyon sokan vagyunk még így, aki pedig azt mondja, egyik nap sem él át semmilyen stresszt, nos – vagy hazudik, vagy beiratkozom hozzá tanfolyamra. Attól viszont, hogy számos stresszforrásnak vagyunk kitéve, még megtalálhatjuk minden nap az alkalmat és lehetőséget arra, hogy kicsit kiszakadjunk belőle, elhatárolódjunk tőle, vagy csak egy igazán fárasztó nap után lazítsunk és elengedve a rossz energiákat feltöltődjünk – egyszóval stresszmentesítsünk.

Hazaérve a legjobb, ha ledobsz minden kötöttséget magadról, belebújsz valami kényelmesbe és kizárod a külvilágot is. Nekem a legjobb egy valóban stresszes napon odabújni M-hez pár percre, nem kellenek szavak vagy beszélgetés, csak pár perc csend és bújás <3

#1 TÖLTS EGY POHÁR BORT

Vagy bármilyen italt, amit szeretsz és ellazít.

#2 TEKERD FEL A HANGERŐT

És rakd be a kedvenc lejátszási listádat, táncold ki magadból a napi feszkót

#3 OLVASS

Olvass el egy fejezetet a könyvedből, vagy egy magazin pár cikkét úgy, hogy oda figyelsz teljes figyelemmel, nem félig másra koncentrálva. Csak add át magad az élménynek.

#4 KISÁLLAT-KÚRA

Ha van kiskedvenced, tölts egy kis időt vele, garantáltan fel fog tölteni energiával egy kis szeretetgombóc.

#5 NYÚJTS

Mozgasd át magad, ha van otthon valamilyen edzőgéped pattanj fel rá kicsit, ha nincs, remek átmozgató videók vannak Youtube-on, utána pedig lazíts kicsit és nyújtsd át az izmaidat. Mozgás nélkül is kellemes érzés, ha megnyújtóztatod őket, de együtt még hatásosabb lesz.

#6 FORRÓ FÜRDŐ

Ha te is vagy olyan szerencsés, hogy van kádad, akkor engedj magadnak egy forró habfürdőt, vidd magaddal az italodat, a magazint/ könyvet, gyújts egy gyertyát és csak élvezd! Ha nincs, hangulatos világítást, gyertyákat akkor is varázsolhatsz a fürdőbe, a meleg víz ugyanúgy el fog lazítani.

#7 FAGYI

A fagyi mindenre megoldás, nem ragoznám tovább 🙂 Még az egészséges változatok is megteszik a hatásukat!

Ha kipróbálnátok bármelyiket, vagy van más, bevált szokásotok, örökítsétek meg a #bslifestlyerelax taggel Instagramon, szívesen várom a képeket <3

Neked milyen egyéb praktikád van stresszűzésre? Írd meg kommentben!

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.