Az egész arról szól lényegében, hogyan legyél gyönyörű, anélkül, hogy erőltetetten próbálkoznál az lenni. Meglátszik, ha az ember lánya állandóan feszeng, hogy tökéletes lehessen, noha nincs olyan, hogy tökéletes. És igazából ne is akarj az lenni. Mindenki a maga módján tökéletes és ez a fontos. A túl mesterkélt összeállításokon úgy is látszani fog, hogy nem természetes, nem ösztnből jön, ami pedig a kisugárzásodon is meglátszik és romba dönti az egész összképet. Helyette inkább olvasd el ezt a pár gondolatot, remélem segít egy kicsit a tájékozódásban a stílusos öltözködés felé.

NE A TRENDEKET KÖVESD

Ha csak az épp aktuális trendeket követed, akkor lényegében a divat rabszolgája vagy. Mennyivel több képzelőerő és kreastivitás kell, ha ezzel ellentétben inkább arra figyelsz, hogy mi áll jól, mi kombinálható a jelenlegi darabjaiddal! Ahelyett, hogy mindig az aktuális trendeknek próbálnál megfelelni, inkább találd meg a saját stílusod, amivel ugyanúgy fogod tudni minden évben, mivel bővítheted ki aktuális ruhatárad, egyben eredeti maradva. Fektess be alapdarabokba, amik mellé könnyebb különlegesebb példányokat vadászni – akár az adott szezon trendjéből is. Ha azt gondolnád, az alapdarabok unalmasak,  annyit mondanék erre: #fashionchanges & #styleiseternail

NEUTRÁLIS SZÍNEK

Előző pontból kiindulva, törekedj a neutrális színek palettáján mozogni. Számomra nincs kiábrándítóbb, mint amikor valaki egy papagájt megszégyenítő módon minden színt és mintát magára húz egy azon szetten belül. Változatos, különleges és fantáziadús összeállításokat lehet kreálni neutrális színekkel is, nem kell a szivárvány összes színében pompázni (ha abban akarsz persze, szíved joga). A tengerészkék, bézs, fehér, fekete, barna, néha egy kis mély mustársárga vagy kheki zöld tökéletes alap lehet, mindegyik komibinálható egymással és alkalom adtán kiegészíthető extrább darabokkal is. Egy farmer&fehér ingnél pedig nincs egyszerűbb és nagyszerűbb összeállítás egy álmos reggelen.

 

FEKTESS A MINŐSÉGBE

Hidd el, megéri olyan darabokba fektetni, amik kiállják majd az idő próbáját. Lehet, hogy elcsépeltnek és sablonosnak hangzik, mégis igaz. Befektetésnek sem utolsó, ha minőségi, időtálló ruhákba, kiegészítőkbe gondolkodsz és még csak meg sem fogod bánni egy, két, három hónap, sőt még egy év múlva sem. Egy minőségi blézer, egy selyemsál, egy igazán különleges és időtálló bőrtáska mindennapra – ezek erőlködésmentesek és bármikor előkaphatóak, ha kell. A fehérneműn és a cipőn pedig amúgy sem érdemes spórolni, mert megbosszulja magát – tapasztalat.

PIROS RÚZS

Ez a kicsit kakukktojás a listában, mert aki nem szereti, nagy valószínűséggel nem is fogja megszeretni. Pedig mindenkinek van egy árnyalata, ami jól áll és igazán ki tudja hangsúlyozni az arca vonásait, kellően nőiessé varázsolva azt. Hiába jönnek ki színesebbnél színesebb és extrémebb színű rúzsok, szájfények, folyékony rúzsok, stb, a piros egy igazi klasszikus, amiből, ha megtalálod a saját árnyalatod egy életen át hű társad lehet. Én sem sűrűn hordom, pedig szeretem és a YSL ikonikus piros árnyalata nagy kedvencem is, mégis leginkább akkor dobom fel, amikor semmihez nincs kedvem aznap – varázslatos módon délutánra a kedvem is sokkal jobb lesz benne. Amit fontos hangsúlyozni, hogy ha vöröset viseltek, minden más legyen egyszerű, szinte láthatatlan a közönséges hatást elkerülvén. Maximum egy vékony tusvonal és szempillaspirál dukál mellé.

LE A MÉRTÉKTELEN MINTÁKKAL

Ha egy mintás ruhadarabot viselsz, akkor a másik darabnak egyszínű, ugyanolyan színűnek kéne lennie, ne viselj több mint két színt, ami alól a kék farmer kivétel, de maximum hármat kombinálj. Ha a neutrális színekre vonatkozó részt megszívleled, ezzel már kevesebb dolgod lesz. Haladó divatguruknak nem nehéz a csíkosat a leopárddal házasítani, de ha nem érzed magadban ezt a fajta bátorságot és kellő magabiztosságot a tökéletes harmonia megteremtésére, inkább maradj az egy szett – egy minta kombónál.

A KEVESEBB TÖBB

Mindig. Kivétel nélkül. Szokták mondani, mielőtt kilépsz otthonról, inkább vegyél le egy kiegészítőd magadról, biztos, ami biztos. Sokkal ízlésesebb képet mutathatsz magadból, ha nem aggatod fel az ékszeres fiók egész tartalmát, és sokkal stílusosabb a megjelenésed is, ha letisztultabb vonalaknál maradsz. Például nem biztos, hogy kell egy nagyobb fülbevaló mellé még nyaklánc is. Vagy egy nagyon hangsúlyos nyaklánc mellé a szintén hangsúlyos fülbevaló. Ha szereted halmozni az ékszereket, tedd inkább a csuklódon mindenzt. Azonban itt is érvényes a minőségi darabokba történő befektetés gondolata, egy apró kristályköves nyaklánc (akár gyémánt, amiért még majd az unokád is rajongani fog), vagy egy hasonló stílusú, apró köves fülbevaló tökéletes és elkísér egy életen át. A kevesebb több elvén pedig ne csak ékszerekben gondolkodjatok, hanem vonatkozik ez a színekre, mintákra is, lásd feljebb.

TÖKÉLETES SZABÁS

Érezted már rosszul öltözöttnek magad csak amiatt, mert nem úgy állt rajtad az adott ruhadarab, mint azt kellett volna? Nos, akkor szívből ajánlom egy varrónő felkerésését. Ma, a fastfashion világában, ahol csak konfekcióméretekből válogathatunk, elég nehéz dolgunk van, főleg ha nem pontosan S-es méretűnek születtünk (vagy váltunk). Régen ez sokkal összetettebb, mégis véleményem szerint egyszerűbb volt. Ott az ember lányára méretre pontosan rászabták a ruhákat, amik kihangsúlyozták az alakját, nem pedig eltorzították azt. Ezt ma is kivitelezheted, ha nem találsz tökéletesen méretben passzoló ruhát, csak vidd el egy varrónőhöz. Sokkal jobb lesz a kisugárzásod és az összképed kívülről is, ha úgy olvad egybe a bőröddel az adott darab, ahogy annak kell. Nincs rosszabb látvány egy feszengő nőnél, aki állandóan igazgatja, ami rajta van. Elsősorban a tökéletesen passzoló fehérneműre koncentráj, mert anélkül a rád szabott ruha sem fog teljesen és kényelmesen illeszkedni! Ez kicsit nehezebb már, főleg ma, amikor az eladók csak eladnak, a tanácsadás pedig amblokk kimarad. Azért vannak még olyan fehérnemű boltok, ahol odafigyelnek a vásárlókra és segítenek kiválasztani a megfelelő méretet és szabást – nos, ezeket nem a plázákban, főként nem a fastfashion fehérnemű boltokban fogod megtalálni.

EMLÉKEZETES ILLAT

Az emberek megjegyeznek majd az illatodról, ami lehet jó és nagyon rossz dolog is. Koncentráljunk most a jó oldalára, azaz a hozzád illő, személyes illatodra – a parfümödre. Chanel is megmondta, parfüm nélkül egy nőnek nincs jövője. Ez valóban igaz, parfüm nélkül nem fognak megjegyezni – vagy nehezebben.

VISELD A MAGABIZTOSSÁGODAT

A legfontosabbat hagytam a végére, légy magabiztos, mert ami belülről sugárzik kifelé, sokkal fontosabb bármelyik eddigi pontnál. Egyik nő sem néz ki jól, ha slamposan jár, vagy például rágja a körömét, függetlenül attól, hogy milyen csinos a ruhája. Csak húzd ki magad és bízz magadban, meg fog látszani kívülről is.

 

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük