Úgy néz ki augusztusra kezd beindulni az igazi nyár, a tikkasztó hőség és szikrázó napsugarak. Nagyon szeretem a nyarat, bár nem ez a kedvenc évszakom, személy szerint már alig várom az első levelek hullását, ahogy sárgába, rézvörösbe és más pompás színekbe burkolóznak a fák lombjai, ám az még messzebb van, így kiélvezem a nyári időszak minden addigi csodás pillanatát. Ebben a hőségben másra sem vágyom jobban, mint a jeges limonádékra és a még deres frissességű sima ásványvízre, a kávéhoz fűződő szerelmi viszonyom azonban mégsem szeretném kútba dobni. A legegyszerűbb, kézenfekvő megoldás a melegben történő fekete élvezetre pedig természetesen a jegeskávé. 

Könnyű dolga van az ember lányának, ha a fővárosban él, ahol minden sarkon eléugrik egy kávézó, vagy akár havonta nyílnak meg új, szebbnél szebb beülős helyek. De mi van, ha erre nem mindig van lehetőség? Nagyon szeretek új helyeket, főleg kávézókat felkutatni és kipróbálni, de sajnos erre sem tengernyi időm, sem feneketlen pénztárcám nincs (megközelítőleg összeszámolva ugyanis, ha minden nap innék csupán egy csésze bármilyen kávét, a pesti átlagárakkal számolva, az havonta több, mint 25 ezer forintra nőné ki magát – ezt pedig inkább költöm el cipőre). Szerencsére nagyon jó kávéfőző áll rendelkezésemre otthon is, illetve a munkahelyemen sem rossz a helyzet, így van lehetőségem magamnak is alkotni.

A következő tippet pedig ajánlom kipróbálni bárkinek, aki szeret kávézni, szereti önmagának is elkészíteni és nem utolsó sorban szeret hatékony és gyorsan szuper dolgokat kipróbálni. Amire szükséged lesz: kávéfőző, igény szerint tejhabosító, ízlés szerinti tej és édesítő (én nem használok semmilyet bele), kevés csokoládé (elhagyható), jégkockatartó és egy csinos bögre vagy pohár.

Először is, ha úgy döntöttél, szeretnél bele egy kis extrát, pár kocka csokoládét olvassz fel önmagában, majd amíg még folyékony állapotban van, főzz le körülbelül 2 dl kávét, keverd bele az olvasztott csokoládét, és hagyd egy kicsit kihűlni. Ha már nem forró, töltsd bele egy jégkockatartóba és tedd be a fagyasztóba akár egy éjszakára is. Amint teljesen megfagyott, vegyél ki tetszés szerint egy vagy két kockát belőle, dobd a bögréd aljába (én most üveg bögrét használok, hogy lássátok az eredményt), öntsd rá a hidegen habosított tejet és kész is! A melegben hamar felolvadnak a kávékockák és már iható is a friss jegeskávé. Ez irodában is kivitelezhető, csak tárazz be egy jégkockatartóval és tejjel. Ha nincs az irodában habosító gép, pár száz forintért a kézi habosítóval sem lesz rossz az eredmény, de akár önmagában a jéghideg tejjel is finom lesz.

Ki próbálja ki?

Kiváncsian várom, nálatok hogyan működik, mivel dobjátok még fel, vagy csak hogyan tálaljátok a kávétokat. Használjátok Instagramon a #blscoffeetricks taget, hogy én se maradjak le róla!

Photography @Máté Zsidákovits

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük