Ma már a tenger morajára, a kabócák hangos ébredezésére kelhettem fel, amit egészen biztosan az év minden napján tudnék élvezni. Mivel ez sajnos (még?) nem adatott meg, így igyekszem kihasználni az itt töltött idő minden mesés pillanatát. A kertből lesétálni a tengerbe, nem is kívánhatnék ennél sokkal többet. Viszont szeretünk új partokat is felfedezni, eldugottakat vagy éppen nagyobb, nyitottakat – bármit a környéken. Amikor csak a nappaliból kell lesétálni a vízhez, megfogom a törölközőm, napszemüvegem és már megyek is csobbanni vagy épp napozni. Amikor viszont felfedezőútra indulunk, nem árt, ha ennél több dologgal készülök. Következzen az én kötelező felszerelésem, ha tengerparti nyaralásról van szó.

STRANDTÁSKA

Ami nálam nem feltétlenül szószerint jelent strandtáskát. A lényeg, hogy nagy legyen, tehát meg tudjam pakolni, de azért illeszkedjen a megjelenésemhez is. Főleg, hogy praktikussági szempontokból egy nagyobb táskát szoktam magammal vinni, ami tökéletes napközben is például városnézéshez, illetve az úton is belefér minden szükséges holmim. Idén egy lenvászon, bőr részletekkel ellátott nyitott totebaget hoztam magammal. Ez pedig eddig szuperül szuperál!

KALAP

Sokan elfelejtenek gondoskodni a fejük védelméről, pedig ez is fontos, nem csak a bőr. A hajatokat is nagyon meg tudja viselni a káros napsugárzás, de szerintem egy esetleges napszúrás sem éppen tökéletes nyaralós program. Egy szélesebb karimás kalap nem csak csinos és stílusos tud lenni, de az arcotokat is védi, árnyékolja. Strandoláshoz nálam abszolut alapdarab. Egy sima sapkával ellentétben pedig a városnézésnél is jól jön, hasonló megfontolásból – nem csak csinos, de védelmet is nyújt.

VÍZ

A 40 fok közeli hőségben csak még inkább fontos a hidratálás, szóval mindig van nálunk 1-2 üveg üdítő, elsősorban víz. Ha nem is szeretsz teli hűtőtáskát cipelni magaddal (vagy nem is vagytok annyian, hogy szükség legyen rá), legalább a táskádba dobj be egy jegesre hűtőtt literes palackot, ami könnyen újratölthető bármelyik étteremben vagy nyilvános ivókútnál. Ma már annyi szép és egyedi újrahasznosítható üveg közül lehet válogatni, hogy ha eddig a kólásüvegben újratöltött víz kinézete szabott gátat az egész napos hidratációnak, nézz körül például a Pepcoban vagy a H&M Home részlegén, de egy Tescoba is nagyon szép műanyag vagy üveg palackok kaphatók.

FÉNYKÉPEZŐ

Persze tökéletesen megteszi, ha a telefonod jó felbontású kamerával rendelkezik – akkor még plusz hely sem kell, az úgyis mindig kéznél van. De ha van egy jó fényképeződ, vidd magaddal és örökítsd meg a legemlékezetesebb pillanatokat vagy bármit, ami útközben megtetszik. Én nagyon szeretem a telefonom kameráját, így egyelőre nem érzem szükségét egy komolyabb gépet beszerezni, de szerencsére M-nél ott van a hiperszuper Nikonja. Ami ilyenkor (is) nagy kedvencem, a polaroid képek. Mivel nekem egy polaroid nyomtatóm van, nem pedig a komplett fényképező, így nem szükséges magammal vinnem, a kívánt képeket ki tudom nyomtatni otthon is. 

VÉDELEM

Bőr és hajvédelem egyaránt fontos. Sosem szerettem naptejet használni, mert nem vagyok érzékeny bőrű és szeretek szép sötétbarna lenni, viszont tudom, hogy azért a bőröm minőségének megőrzése miatt ez igenis fontos. Szóval, ha nagy duzzogva is, de hagyom, hogy bekenjenek. A hajamat egyrész a már említett kalappal szoktam megvédeni, másrészt egy kevés kókuszolajjal szeretem bekenni a végeit. Ez megvédi a töredezéstől és kiszáradástól is. Máskor az egyszerűbb fújós hajvédő sprayket is szeretem, főleg a kellemes illatuk miatt. Ami nagyon fontos és sokan megfeledkeznek róla, az a száj védelme. A szájunk nagyon hamar nem csak kiszáradásra hajlamos, de le is tud égni, az pedig igen fájdalmas tapasztalat. Szóval a Carmexem mindig a táskámban van és használom is rendesen. Amiről pedig a verőfényes napsütés miatt nehezen is feledkezném meg, az a napszemüvegem. Sem elvakulni nem szeretek, sem pedig a káros napsugarakat nem kedvelem a szemeim esetében ugyanúgy. 

OLVASNIVALÓ

Ez szintén olyasmi, ami minidig van nálam. Egy jó könyv vagy egy színes magazin sosem hiányzik a csomagomból, mert napozás közben ezek mesésen kikapcsolnak. Ilyenkor több féle magazinból is be szoktam tárazni még itthon, hogy biztosan ki ne fogyjak az olvasnivalóból, amíg nyaralunk. Egyébként jobban szeretek könyveket fogyasztani, mint magazinokat, de a strandon néha a limonádé jobban esik a sós vízi levegőhöz. 

APRÓSÁGOK

Természetesen a többi kötelező apróság is megtalálható nálam, mint például hajgumi, hajcsat, kézfertőtlenítő kendő és alkalom adtán egy könnyű sál vagy kendő. De az sem árt, ha van nálatok valamilyen nassolnivaló, gyümölcs, mielőtt elcsábultok a legközelebbi jégkrémárusnál. Bár nyaraláskor belefér, nem igaz?

Nektek mik az esszenciális felszerelések nyaraláskor? Írjátok meg kommentben!

Photography by @Máté Zsidákovits

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük