Amikor reggel hallom, hogy bekapcsol a gép, rövid kattanások kíséretében már tudom, hogy ideje felébredni, mert valami igazán különleges vár a konyhában. Pár beállítás, gombnyomás és már érzem is azt a mesés illatot, mely a daráló kellemes morgása mellett lengi be az egész nappalit. És már lassan csorog is le a fekete csoda, az illata mélyen az orromba szökik és elkísér még jó pár órán keresztül. Közben már készül a tejhab is, halkan morajlik és sűrűsödik, majd gőzölögve elegyedik össze a frissen őrölt nedűvel, egy kis kanál méz és már át is adom magam a tömény élvezetnek – köntösben, papucsban a fotelembe kuporodva. 

Ugye nektek is megvan ez a vasárnap reggeli szeánsz érzése, ha mást nem az a mennyei illat, ami betölt mindent a friss darálás után? Ha nincs, az első jótanácsom egy frissen őrlő darálós kávégép beszerzése, ugyanis csalogatóbb illat kora reggel aligha van, mint a friss kávé zamata. Ráérős reggeleken felkuporodom vele a fotelembe egy meleg takaróval, vagy akár vissza is bújok a puha paplan alá és csak élvezem az ízeket és a meleget, ahogy elönti az egész testem. Nos, a sietősebbeken is ízlelve és kiélvezve fogyasztom el a napindító cappuccinomat, de ekkor sajnos már nincs idő a lassú élvezetekre. 

Ha még nem derült volna ki, nagyon szeretem a kávét, és szeretek kísérletezni is a különböző ízekkel, elkészítési módokkal. Vasárnap rendezték meg Budapesten a kávé világnapja alkalmából a kávé napját az Akvárium Klubban, erről hoztam el inkább képes beszámolót, mivel nehéz lenne szavakba önteni a különlegesebbnél különlegesebb kávékat, ízvilágokat, elksézítési módokat és az élményt, hogy mennyi embert köt össze egyetlen napra egy olyan kis apróság, mint néhány kávébab folyékony, zamatos és élénkítő végső változata – a kávé. Beszéljenek tehát a képek most helyettem, én pedig lélekben már készülök is a holnap reggeli folyékony aranyamra. 

Jövőre ki tart velem ismét?

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük